hirdetés

Átadták a „Pro Gastronomia” díjakat

Átadták a „Pro Gastronomia” díjakat a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán (BGE KVIK). A dr. Sándor Dénes által életre hívott díjat a hazai és nemzetközi gasztronómiában kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek kaphatják meg.

hirdetés

A szakmai díjat – alapítója szándéka szerint – évente maximum négy főnek ítélhetik oda. A díjjal párhuzamosan – ifjúsági díjként – átadnak majd egy dr. Sándor Dénes által viselt séfkabátot is a gasztronómia területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó, a BGE KVIK-en, illetve jogelőd intézményeiben korábban diplomát szerzett hallgató részére. A díjazottak személyét az ötletgazda dr. Sándor Dénes, a BGE KVIK Vendéglátás Tanszék mindenkori vezetője, valamint az általuk kiválasztott, szakmában elismert személy ítéli oda. Ebben az évben az ötletgazda mellett dr. Lugasi Andrea, a BGE KVIK dékánja, valamint Prof. dr. Gundel János, a BGE KVIK nyugalmazott főiskolai tanára, professzor emeritus választotta ki az elismerésre méltó személyeket.

A díjazottak:

Lusztig Tamás, a Hotel Flamenco nyugalmazott séfje, aki 6 évtizeden keresztül a Danubius Hotels alkalmazottja volt

Bicsár Attila, a villányi Sauska48 étterem kreatív séfje, a budapesti Traktor Farmfood étterem séf/tulajdonosa

Alexander Stockl, a Klessheim Tourism School and College in Salzburg ételkészítés és élelmianyagismeret tanára, aki 2008 óta és jelenleg is Ausztria WorldSkills szakértője a szakács szakmában

Ifjúsági díj:

Tischler Petra, a BGE KVIK korábbi hallgatója, a The Fishmarket Key Account Managere.

A fotón balról jobbra: Alexandra Stockl, dr. Sándor Dénes, dr. Lugasi Andrea, Lusztig Tamás és Bicsár Attila.
A fotón balról jobbra: Alexandra Stockl, dr. Sándor Dénes, dr. Lugasi Andrea, Lusztig Tamás és Bicsár Attila.

A díjazottak az emlékplakett mellett az Onyx Étterem, valamint a Hotel Europa Fit Hévíz felajánlásában egy-egy vacsorameghívást, illetve két személyre szóló hétvégi pihenést kaptak. „

Ritkán ünneplünk a gasztronómia világában, hiszen az év 365 napján, napi akár 24 órában a vendégeket szolgáljuk ki. Ezért is alapítottuk ezt a díjat, hogy évente legalább egyszer megünnepelhessük a kiemelkedő teljesítményt nyújtó kollégákat. A gasztronómia szép szakma, a sütés-főzés pedig többszörös örömszerzési folyamat. Egyrészt azért, mert öröm ételeket készíteni, másrészt öröm a vendég számára is az esztétikusan tálalt, jóízűen elfogyasztott finom étel. A készítője pedig látván az elégedett vendéget, boldog lesz és újabb energiával töltődik fel” – mondta el a díjátadás kapcsán dr. Sándor Dénes.

(forrás: kamaraonline)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei év hátralévő részét?

Kiadónk társoldalai