Drón repíti asztalhoz a rendelést

A szingapúri étteremben használt drónokkal nem az emberi munkaerőt akarják kiváltani, mindössze  a hatékonyságot szeretnék növelni.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az utóbbi időben elég sok hírt olvashattunk arról, hogyan alkalmazzák már több helyen is sikerrel a drónokat a vendéglátásban. Korábban pizza és szusi házhozszállításáról, legutóbb pedig egy kínai csomagküldő szolgáltatásról írtunk, most pedig arról olvashatunk, hogyan segítik a drónok a felszolgálók munkáját egy étteremben.

„Alkalmazottakkal már most is elég szűken vagyunk, nem azért fordultunk ehhez a megoldáshoz, hogy a pincéreket helyettesítsük vele, inkább nevezném optimalizálásnak” – magyarázta a szokatlan döntés hátterét az étteremlánc ügyvezetője, Edward Chia. Drónok alkalmazására eddig nem volt példa a vendéglátóipar történetében, a meglehetősen utópisztikus jövőképet vizionáló döntéssel a Szingapúrban öt éttermet üzemeletető Timbre Group rukkolt elő, miután a városállamban – sok más szektorhoz hasonlóan – a vendéglátóipart is sújtják az állam munkaerő-áramlást szigorító intézkedései – írja a CNBC.

{youtube|id=GPFOIE_QjiI}

Az állam a gazdaság külföldi munkaerőtől való függőséget és a hatékonyság növekedését próbálja a korlátozásokkal elérni. Az elképzelés szerint a drónok inkább ezt a munkaerőhiányt fogják pótolni azzal, hogy segítik a pincérek munkáját. Ugyanis jelenleg Chia elmondása szerint az alkalmazottak sok idejét emészti föl a konyha és az éttermi rész közti szaladgálás. A drónokkal ezt az utat kívánják lerövidíteni. „Természetesen nem a drónok fognak felszolgálni, az emberi érintkezés folyamatát fontosnak tartjuk, amire a vendégeinknek is igénye van, a drónok mindössze egy központi asztalra repítik majd ki a megrendelést, ahonnan a pincérek viszik tovább az ételeket, italokat” – mondja az ügyvezető, aki szerint így a pincéreknek sokkal több idejük marad arra, hogy magasabb hozzáadott értékkel bíró folyamatokra fordítsák idejüket és energiájukat, és többet foglalkozzanak a vendégekkel. A tejes cikk a hvg-hu oldalon olvasható.

Forrás: hvg.hu


Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.