Az ilyen rendezvények a magyar éttermi kultúra színvonalát emelik

Ismét több mint száz felső- és középkategóriás étterem kínálatát ismerhetik meg az érdeklődők az immár hatodszorra megrendezendő Országos Étterem Hét keretében, március 17. és 23. között.

Az Országos Étterem Hét jó alkalom arra, hogy bárki megismerhesse a vendéglátásnak azt
a szintjét, amelybe a legtöbben ritkábban kóstolhatnak bele. A rendezvény népszerűségét
jelzi, hogy az elmúlt években megsokszorozódott az érdeklődők száma: a legutóbb
rekordszámú, 19,227 látogató választott a magas szintű kínálatból. 2011-ben még csak
4,427 volt a vendégek száma - tudhattuk meg Kiss Zoltán-tól, az étterem hetet szervező DiningCity.com munkatársától.

Az Éttermi Hét eseményén részt vevő éttermek száma oly mértékben megnövekedett, hogy több jelentkezőt el kellett utasítani. A szervezők beismert törekvése az, hogy a csatlakozó vendéglátóhelyek elsősorban a Top 100-at képviseljék.

"Ez az esemény nem csak a Magyarországon ma már elérhető éttermi kultúrára hívja fel a figyelmet, hanem az azt képviselő éttermekre is - mondta el Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök vendéglő tulajdonosa, aki a napokban kapta meg az "Év vendéglőse 2013" kitüntető címet. - Felbecsülhetetlen a reklámértéke az Éttermi héten történő megjelenésnek."

A VI. Országos Étterem Hét sajtótájékoztatóját a Robinson étteremben tartották a
szervezők. Ezt a vendéglátóhelyet nemrégiben újították fel, s egy emeletet építettek hozzá,
ahol különleges steak-eket is kínálnak. A Robinson az Országos Étterem Hétre készült
teljes menüajánlatát kínálta fel kóstolásra a tájékoztatón.

"A magas éttermi kultúra nem Michelin csillagot, hanem minőséget jelent - tette hozzá László Árpád, a Robinson étterem tulajdonosa. - Felvetődhet a kérdés, valójában miért is jó ez a promóció? Nos, marketingre nem csak akkor van szükség, amikor nem megy egy étterem, hanem akkor is, amikor igen. A kedvező menüárakkal egy kevésbé fizetőképes, de ugyanakkor az igényes vendéglátásra nyitott közönségrétegnek is meg tudjuk mutatni, milyen ízekkel főzünk."

A Robinson étterem foglalási opciója a site megnyitását (tegnap éjfél) követően 2 óra alatt csaknem betelt.

Az érdeklődők, a www.etteremhet.hu oldalon asztalt foglalnak. Személyes vagy telefonos megkeresés útján nem lehet asztalt foglalni. A foglalható helyek száma limitált: minden étterem egyénileg határozza meg, hány vendéget fogad a program keretében. 

A tavaly ősszel résztvevő vendégek többsége azt nyilatkozta: azért választották a program
kínálatát, hogy új vendéglátóhelyeket ismerjenek meg, így gazdagodjanak új élményekkel,
tapasztalatokkal. A vendégek 90 százaléka a kedvezményes időszakon kívül is
visszalátogatna az általa kiválasztott étterembe.

 A DiningCity.com által szervezett program ötlete New Yorkból indult, a holland étteremhét népszerűsége után pedig Belgiumban, Luxemburgban, Ausztriában, Olaszországban, Kínában, Szingapúrban és Magyarországon is bevezették a programot.

Forrás: Vendég&Hotel Online / MTI / DiningCity /foto: Kolbe Gábor


Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.