Bacsó András lett idén a Borászok Borásza

Bacsó András a Tokaj Oremus főborásza kapta 2016-ban a Borászok Borásza elismerést - írja a Borászportál.

Tokajból kerül ki 2016 Borászok Borásza, mint ahogy a Borászportál előzetes szavazásán már sejteni lehetett. Beszédében Bacsó András megköszönte a szavazatokat, ugyanakkor szerette volna megosztani a többi jelölttel is, akik szerinte ugyanúgy megérdemlik az elismerést.

Ők pedig azok a jelöltek, akik a 10. Borászok Borásza szavazásának első félidejében a jutottak a döntőbe. Név szerint:

  • Áts Károly (Tokaj Kereskedőház)
  • Bacsó András (Oremus)
  • Bodó Judit (Bott Pince)
  • Bott Frigyes (Bott Frigyes Pincészet)
  • Ipacs Szabó István (Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet)

"A bor átszövi mindannyiunk életét a születéstől egészen a végéig. Magyarországon különleges adottságoknak vagyunk kezelői: fantasztikus klíma, fantasztikus talaj és fantasztikus kultúra, amely meghatározza életünket. Mindig hittem abban, hogy újra lehet álmodni és alkotni azt a magyar borászatot, mely az elmúlt évszázadokban naggyá tette és európai rangra emelte a magyar bort és a magyar bor legkitünőbb képviselőjét a tokaji bort." - emelte ki beszédében Bacsó András.

Az idei Borászok Barátja díjat pedig Gál Helga vehette át.

Az idei Borászok Barátja jelöltek pedig:

  • Ambrus Lajos, József Attila-díjas író, szőlőbirtokos, a Food&Wine kiváló vendégszerzője
  • Dr. Csizmadia András, gasztrofilozófus, a Bor-Schola alapítója és vezetője
  • Gál Helga, Magyarország bornagykövete, a Külgazdasági és Külügyminisztérium bor és gasztronómiai tanácsosa
  • Kovács Pál, a Debreceni Borbarátok Társasága Közhasznú Egyesület elnöke
  • Matt Kramer, amerikai borkritikus, a Wine Spectator rendszeres szerzője

A Borászok Borászának jutalma pedig nem kevesebb, mint 50 palack bor a jelöltektől, no meg egy pincekulcs, ami annak jelképe, hogy a győztest az 50 borász pincéjében mindig szívesen látják.

Gratulálunk az idei nyerteseknek és a jelölteknek egyaránt!

Forrás: www.boraszportal.hu

Forrás: Vendég&Hotel Online


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?