Badacsony, bor, barátokkal

Gasztroélmények, bortúrák, szabadtéri könnyű- és komolyzenei koncertek, aktív sportolás, tematikus programok - csak néhány az idei kínálatból.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület szervezésében nyáron is szakvezetéses bor- és élménytúrákkal várják hazánk egyik legkedveltebb és legrangosabb történelmi borvidékén, Badacsonyban az érdeklődőket. A túrák alkalmával szakavatott túravezető segítségével fedezheti fel a vendég a borvidék ismert nevezetességeit, bejárhatja Badacsonyt és a környező tanúhegyeket, közben megismerheti a régió történelmi értékeit, állat- és növényvilágát, valamint pincészeteit és gazdag, több mint ezer éves szőlő- és kultúrtörténetét.

Aki pedig szeretné az éjszakai erdő hangját séta közben a háttérben hallani, az a hold és a lámpások fényében a Holdfénytúrák alkalmával ezt is megtapasztalhatja. 

 

A Balaton víztömegének kiegyenlítő hatása, a tanúhegyek bazaltsapkájának pótlólagos hőtárolása, a napsugarakat a hegyoldalra visszasugárzó víztükör, és a talaj páratlanul különlegessé teszik a badacsonyi borokat. Együttesen ezek biztosítják a badacsonyi borok testes és tüzes jellegét, illetve az íz- és zamatgazdagságot. A Badacsony „Borközelből” szakvezetéses bortúrák alkalmával - amelynek során a borász minden pincészetnél 3-3 fajta boron keresztül mutatja be történetét, a kóstolt fajtákat, mellé pedig borkorcsolyákat is kínál - minden borszerető megtapasztalhatja az itt készült borok nagyszerűségét. 

ZENÉS ESTÉK ÉS HAGYOMÁNYŐRZŐ NAPOK A SZIGLIGETI VÁRBAN

A Balaton gyöngyszemeként számon tartott Szigliget, valamint nevezetessége, a 760 éves múltra visszatekintő vára minden évszakban közkedvelt úti cél a turisták körében. Az innen elénk táruló panoráma pedig egyedülálló látványt nyújt. Itt egész évben tematikus programokkal várják azokat, akik a lenyűgöző panoráma mellett szívesen megismernék a balatoni végvárak történetét is.

Ez a nyár sem telhet el zenés esték nélkül, ahol a komolyzenei koncertek mellett olyan fellépők szórakoztatják a közönséget, mint a Ganxsta Zolee és a Kartel, Dés László, valamint a Margaret Island. Júliusban és augusztusban egy-egy alkalommal pedig a meghívott hagyományőrző egyesületek látványos bemutatókkal ajándékozzák meg a közönséget, de természetesen a középkori muzsika sem hiányozhat a kínálatból.  

BORNAPOK, BADACSONYI SZÜRKEBARÁT ÉS MAGYAR SZÜRKEMARHA ÜNNEPE

A Balaton egyik legkedveltebb fürdőhelyén, Ábrahámhegyen augusztus 4-13. között az Ábrahámhegyi Bornapok alkalmával a helyi borászatok által készített finom borokat lehet megkóstolni, esténként pedig a jó hangulatot a borokon kívül könnyűzenei programok is garantálják.

Augusztus 12-14. között pedig Badacsonytördemicén hamisíthatatlan környezetben kezdetét veszi a Badacsonyi Szürkebarát és Magyar Szürkemarha Ünnepe, amelynek keretén belül a Faluház udvarán megrendezett eseményen többek között megtudhatjuk milyen a nemes szürkemarhából készített gulyás. Lesz még karcagi hungarikum birkapörkölt, kulturális- és folklórműsor, számtalan gyerekprogram, utcabál és mulatság is. ITovábbi információ:

Személyesen: Tourinform Irodában, Badacsonyban (8261 Badacsony, Park. u. 14)
Telefonon: +36 87/531-013
E-mailben: badacsonytomaj@tourinform.hu
Weboldal: www.badacsony.com

 

 

 

 

Forrás: Badacsony Tourinform / Turizmus Online


Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai

Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai 

A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.