Balaton - nem csak főszezonban

Hétvégén az érdeklődők ismét birtokba vehetik a balatonlellei Kishegyet - Balatonlelle legnagyobb fesztiválját április 13-án rendezik

Több mint 20 balatonlellei és balatonboglári vállalkozó fogott össze azért, hogy bebizonyítsák, a Balatonon igény van az egész éves nyitvatartásra, és a klasszikus főszezonon kívüli programokra. Az összefogás hatására a dél-Balatonon évente érezhetően hosszabbodik a szezon, egyre több vendéglátó egység marad éves szinten nyitva, és a szállásadók is forgalom növekedésről számolnak be. ”Számtalan rendezvényen vagyunk túl, és a résztvevők pozitív visszajelzéséből azt a következtetést vontuk le, hogy nem szabad megállni, jó úton járunk az összefogással!” - vélekedett Kávási Dóra, a BL YachtClub & Apartments rendezvényszervezője. Kiváló borok, különleges ételek, páratlan természeti környezet. Ez a Kishegyi Kortyok és Falatok, ahol a szervezők ismét a Kishegyet szeretnék közelebbről bemutatni.

 

Ahogy azt már megszokhattuk, a Kishegyen működő éttermek borászatokkal, az ott működő borászatok éttermekkel karöltve, 7 helyszínen különleges menükkel várják vendégeiket egész nap. Pócz József borász is derűlátó: “Mindenki nagyon készül, hogy a vendégek jól érezzék magukat, tudjanak választani, és alapvetően a Kishegyre és a Dél-Balatonra jellemző ízeket tudják megkóstolni.”  A rendezvény 12 órakor kezdődik, este fellép Éliás Junior, a zenét az ismert rádiós műsorvezető, Suri Imre szolgáltatja. A kulináris élvezeteken kívül vezetett gyalog és kerékpár túrát, kézműves vásárt és kézműves foglalkozásokat, népi játékokat, zenét, táncot és sok meglepetést ígérnek a szervezők. 

 


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?