hirdetés

Belgiumban kezdett ukrán sör készítésébe az AB InBev

A most induló projekt humanitárius célokat szolgál.

hirdetés

Ukrán sör előállításába kezdett Belgiumban az Anheuser-Busch InBev. A világ legnagyobb sörgyártója az egész világon megkezdi a termék forgalmazását, és az eladásokból származó profitot teljes egészében az ukrajnai háborút közvetlenül elszenvedő emberek megsegítésére fogja fordítani, írja az European Supermarket Magazine nyomán a Store Insider portál.

Forrás: European Supermarket Magazine
Forrás: European Supermarket Magazine

A humanitárius kezdeményezés zászlaja alatt értékesített, Csernihivszke márkájú italt az AB InBev eredetileg három ukrajnai üzemben állította elő, de az országot sújtó katonai konfliktus miatt a termelés ezekben az egységekben ellehetetlenedett. A helyi gyártási tevékenység megszüntetése dacára a cég ígéretet tett arra, hogy ukrajnai alkalmazottai számára a fizetést idén is egész évben biztosítani fogja, és élelmiszeradományokkal, illetve szálláslehetőséggel a dolgozók családjának is segítséget nyújt majd.

A belgiumi székhelyű sörgyártó egyébként Ukrajnában eddig egy Anadolu Efes nevű török főzdével közös vállalkozás keretében folytatott üzleti tevékenységet. Ez a cég az oroszországi piacon is erős jelenléttel rendelkezik, és a háborús fejlemények hatására az AB InBev úgy határozott, hogy az itteni nem ellenőrző részesedését eladja. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint az Efes tulajdonába fog kerülni az érdekeltség.

 

 

 

(forrás: European Supermarket Magazine / Store Insider)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

A csillagos eget verdesik a Balatonnál a vendéglátásban dolgozók bérei, mégsem jelentkeznek elegen a meghirdetett állásokra. Ön mit tapasztal e téren?

Partnerünk