hirdetés

Beszéljünk a koktélokról!

Koktélt tartani az étlapon nem elég. Főleg nem az unalomig ismert sex on the beach-et és társait. Aki ma ad magára - az évszakok változásával együtt új és még újabb koktélkreációkat kever.

hirdetés

Legalábbis ezt a vonalat követik a pesti Buddha-Barban, és milyen jól teszik. Méghozzá úgy, hogy a bárpultnál dolgozó mixereknek - fiataloknak és még fiatalabbaknak - mind lehetőségük van egy-egy újdonságot kitalálására, és ha a házon belül tetszést arat - felteszik a szezonális étlapra, és attól kezdve a vendégek választhatják.

Nem árulunk el nagy titkot azzal, ha elmondjuk, Tél tábornok közeleg, így most a melegséget árasztó, téli ízeket rejtő koktéloké a főszerep a pesti belváros elegáns szórakozó- és vacsorázóhelyén. Egyiket - Swan Lake néven fut - Tanqueray N10. Ginből keverték, Boudier Creme De Cassis likőrrel, málnapürével, Camparival, abszinttal, citromlével.

Swan Lake
Swan Lake

A másik Lazy Lover névre hallgat, és top minőségű Gosling's rumot és Cointreau-t rejt, kardamomos ananászhabbal a tetején.

Lazy Lover
Lazy Lover

A tél harmadik sztárja pedig most Buddháéknál a Money Talks fantázianevet nyerte el, és 23 éves Zapaca rumból készül, gyümölcsös daiquiri twisttel.

Money Talks
Money Talks

Nemcsak a mixerek oldalán, hanem a Buddha konyháján is beköszöntött tél: Oszama Kutaini híresen jó konyháján sushiélvezetet sushira lehet mostantól halmozni (esküszöm, itt a legjobb a városban a sushi!), előételnek most wagyu marha tacost és Szent jakab kagylót, valamint grillezett libamájat kínálnak tonkababos libamájbonbonnal kóstolni.

Wagyu marha tacos
Wagyu marha tacos

Főételként pedig báránybélszínt céklával sült padlizsánnal, vagy kacsamellet sütőtökpürés curryvel, szarvasgombás misoval ehet a vendég.

Kacsamell, sütőtökpürével
Kacsamell, sütőtökpürével

A desszertek sem akármik: a gesztenye mousse mandarin textúrával és a gyömbéres, yuzus, kókuszos álommal maga egy álom. 

 

Gesztenye mousse, mandarin textúrával
Gesztenye mousse, mandarin textúrával

 

 

 

 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai