hirdetés

Bezáratták a balatoni hotel éttermét

Negyven embert láttak el az orvosok, közülük négyet kórházba is kellett szállítani. A szakemberek vírusra gyanakodnak, de még várják a laboratóriumi vizsgálatok eredményét - adta hírül a Kapospont.

hirdetés

Hasmenésre és hányásra panaszkodnak a betegek Balatonlellén és környékén.
A legtöbb megbetegedés - az esetek egynegyede - vélhetően egy kétcsillagos balatonlellei hotelhez köthető. Éppen ezért a környéken már mindenki ételmérgezésről beszél. Bár a szálloda vezetősége állítja: nem a náluk felszolgált ételek miatt lettek betegek az emberek, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) mégis bezáratta a létesítmény éttermét.

A NÉBIH ellenőrei a Somogy Megyei Kormányhivatal népegészségügyi szervének munkatársaival közösen - egy bejelentést követően - kezdtek el vizsgálódni a helyszínen.

A KaposPont a megyei tisztifőorvostól megtudta, hogy a konyhában alapvető élelmiszerhigiéniai és közegészségügyi hiányosságokat találtak revizorok, ezért záratták azt be. Dr. Fadgyas Erzsébet azt is elmondta: az eddigi kórtörténetek alapján valamilyen vírusfertőzésre gyanakodnak a szakemberek, de a laboratóriumi vizsgálatok végleges eredményeire még néhány napot várni kell. Ami biztos: a hotel konyháján felhasznált alapanyagok eredete nem igazolható.

A hányással és hasmenéssel járó megbetegedés miatt negyven ember lett rosszul. Többen a térségi háziorvosoknál, illetve ügyeleteken jelentkeztek, négy ember azonban olyan súlyos állapotba került, hogy kórházba kellett szállítani. Hármójukat a kaposvári, egy beteget pedig a pécsi intézményben ápolnak.

Az általunk megkérdezett orvosszakértők véleménye szerint is valamilyen vírus okozhatta a panaszokat. Olyan, amelyik hasonlóságot mutat a rota-, illetve a kalici egyes vírustörzseihez.

(forrás: Kapospont)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?

Kiadónk társoldalai