hirdetés

Bocuse d'Or: csütörtökön startol a magyar csapat

Az első nap hatalmas sikerrel zárult. Csütörtökön pedig nagy napra ébredünk: eldől, kik lesznek Európa legjobbjai a világ legrangosabb szakácsversenyén, illetve melyik az a tíz csapat, amelyik ott lesz Lyonban, a világdöntőben, 2023 januárjában.

hirdetés

Mi volt szerdán? Mi várható csütörtökön?

Javában zajlik a Sirha Budapest, és szerdán lebonyolították a Bocuse d’Or Europe első versenynapját, amikor 8 csapat versenyzett, holnap újabb 9 csapat száll majd ringbe. 

Lengyelország, Észtország, Dánia, Franciaország, Szlovákia, Svájc, Izland és Belgium. Az első nap ezek az európai országok mutatták meg, mit készítettek többek között az őzből, a kacsamájból, a túróból, a tejfölből és a burgonyából a világ legrangosabb szakácsversenyének európai válogatóján. A versenyzónában a szokott látvány fogadta a látogatókat: szinte minden négyzetméterre jutott egy hazai vagy nemzetközi szakmai kiválóság.

A teljes magyar csapat a coach-okkal együtt
A teljes magyar csapat a coach-okkal együtt
 

A zsűri tiszteletbeli elnöke Ana Roš, a két Michelin csillagos Hiša Franko tulajdonos-séfje. A szlovén séfnő nemcsak azért inspiráló, mert 2017-ben a világ legjobb női séfjének választották és 2020-ban étterme rögtön két Michelin-csillagot kapott, hanem azért is, mert tulajdonképpen ő tette fel Szlovéniát a világ gasztrotérképére. Jelenléte pedig azért is fontos, mert a következő szezonban végre Szlovénia is debütál a Bocuse d’Oron. 

A zsűri elnöke a norvég Christian André Pettersen, aki európai gőzelme után 2019-ben és 2021-ben is a bronz szobrot vehette át a Bocuse d’Or lyoni döntőjében.

A zsűri harmadik elnöke Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke. 

A konyhai zsűriben olyan hazai kiválóságot kaptak helyet, mint Barna Ádám, Vomberg Frigyes, Volenter István, Erdei János, Segal Viktor. Ugyancsak a konyhai zsűrit erősíti a Brazíliából érkezett Giovanna Grossi, az olasz Nicola Portinari, Az Egyesült Államok-beli Nappából érkező Philip Tessier, a dán Ronni Vexøe Mortensen és az izlandi Viktor Örn Andrésson. A konyhai zsűri élén Rácz Jenő, Alain Le Cossec és Joseph Viola áll. A kóstoló zsűri tagjait a résztvevő országok csapatai delegálják. Magyarországot a Michelin csillagos Szulló Szabina képviseli.

A versenyhelyszín szomszédságában található a magyar stand, amely a kiállítás egyik legnépszerűbb attrakciója. A standnál emblematikus magyar hideg- és melegételekkel, egyedülálló alapanyagokkal és persze borokkal ismerkedhet a nemzetközi nagyközönség. 

A magyar csapat csütörtök reggel 9 órakor órakor rajtol. A vegetáriánus tányértémát 14:00-kor, a hústálat 14:35-kor tálalja a zsűri részére. 

A verseny élő közvetítése az alábbi linken érhető el:

https://www.bocusedor.com/fr/streaming

 

 

 

 

(forrás: Bocuse d'Or / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Az energiaárak és az alapanyagok beszerzési költségei ugrásszerűen megnőttek, és még nem tudni, hol a vége. Ön tett-e valamit annak érdekében, hogy ellensúlyozza valahogy a brutál módon megnövekedett kiadásait?

Partnerünk