Borász lett a kínai sztárkosaras

A kosárlabda utáni életében sem unatkozik a világ egyik legismertebb kínai sportolója, aki a borbizniszben lát fantáziát. Hatalmas zsákolások után most már csendesebb terepen találkozhatunk a kínai sport utóbbi évtizedének egyik ikonjával, Yao Minggel - adta hírül a Borászportál.

A Houston Rockets egykori játékosa idén júliusban döntött úgy, hogy sorozatos lábsérülései miatt abbahagyja a játékot. A hirtelen rá szakadó szabadidővel azonban úgy tűnik, hogy tud is mit kezdeni a 229 centiméter magas óriás, hiszen rögtön fejest ugrott egy másik, hasonlóan időigényes iparágba. A parkett helyett most már szőlőtőkék között láthatjuk majd (persze nyilván nagyrészt csak reprezentációs jelleggel) Minget, aki a kaliforniai Napa-völgyben vett magának egy szőlészetet, amelynek terméséből a napokban dobta piacra az első palackokat.

A magas behozatali vámok miatt ugyanakkor a 2009-es Cabernet Sauvignon-ért igencsak mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk a kínai borrajongóknak, egy üveg ára ugyanis 289 dollár. A 31 esztendős ex-kosaras cége (Yao Family Wines) első körben 5.000 üveggel szállított haza Kínába a borból, amely az Egyesült Államokban lényegesen olcsóbban (170 dollár) lesz majd elérhető, igaz ott csak jövőre kerül majd fel az áruházak polcaira. Yao Ming az új szenvedély kiválasztását is megindokolta: „Hiszek benne, hogy a bor összehozza az embereket. A kosárlabda rendkívül sok lehetőséget biztosított nekem, hiszen élhettem az Egyesült Államokban és csodás dolgokat tapasztaltam meg Amerikában. Most viszont már előre tekintek és azt szeretném, hogy a nagyszerű kaliforniai borokat eljuttassam a kínai emberekhez.”

(forrás: Borászportál)


Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.