Bordeaux-i borsiker: a Bujdosó Sirocco a világ legjobb borai közé jutott

A dél-balatoni Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet Sirocco ’09 bora kiérdemelte a bordeaux-i Les Citadelles du Vin borverseny elismerését. A francia borversenyt szakmai szempontból a világ legrangosabbjai között tartják számon.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Les Citadelles du Vin idén 14. alkalommal rendezte meg a világ legjobb borainak versenyét. A versenyre összesen 28 országból érkezett bor és párlat, hogy kivívják a nemzetközi szakmai zsűri elismerését.

A közel hetventagú zsűri (ötven nemzetközi és 18 francia nemzetiségű szakember) 1.081 tételt kóstolt végig, hogy kiválaszthassa közülük a legjobbakat. A bordeaux-i megmérettetésre idén is javarészt – közel 80 százalékban – külföldi borok érkeztek. A nevezett tételeknek csupán 29 százaléka kapott díjat, összesen négy kategóriában. Idén 317 arany- és ezüstérmet osztottak ki. A 699 nevezett vörösbor között a dél-balatoni Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet 2009-es évjáratú Sirocco nevű bora is kivívta az ítészek tetszését, akik ezüstéremmel díjazták a magyar borkiválóságot.

 „Tavaly már a VinAgora Nemzetközi Borversenyen is bizonyított az aranyérmes Sirocco ’09 prémium borunk, így az idei bordeaux-i borversenyen elért eredményünk után megerősítést nyertünk azon a téren, hogy a dél-balatoni vörösborunknak helye van a legjobbak között.” A Sirocco Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot és Pinot Noir házasításából született vörösbor. Illatában erdei bogyós gyümölcsök és fűszerek jelennek meg, ízében pedig ribizke, hecsedli bukkan elő, lecsengése pedig étcsokoládés. Már kóstolásakor érezhető a bor alkotóelemeinek harmóniája: teste, élénkebb savai valamint lekerekedett tannintartalma kerek egésszé áll össze.

Forrás: Vendég & Hotel


Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai

Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai 

A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.