Borvacsorákkal vágódik be a bulinegyed új helye

Október 24-én háromszoros sommelier bajnok prezentálja a borválasztékot a friss, ropogós Dohány utcai egységben.

Szeptemberben megnyitott Budapest legújabb és legnagyobb borbárja, a VERITAS WINEBAR.‬ A Dohány utca nyüzsgő részén, a körút szomszédságában lévő vendéglátóhely mind ital- és ételválasztékában, mind belsőépítészeti megoldásaiban egyedi színfoltja lett a pesti bárvilágnak. A kétszintes, lazán elegáns, stílusos tér Csap Viktor tervező munkája.

A bár jelenleg az ország legnagyobb és a legszélesebb borkínálatával rendelkezik, azaz mintegy 380-féle hazai és külföldi borral várják vendégeinket, s ebből egy folyamatosan cserélődő, 60-tételes szelekciót kínálnak poharaztatva is. A borok mellett fő csapásirányként taláható a Márton és Lányai pálinkák teljes repertoárja, illetve különböző champagne-ok, proseccók, habzóborok, és párlatok szelekciója.

A széles italkínálat mellé olyan ételeket párosítanak, melyek a kultúrált borfogyasztás méltó kísérői. A mai, modern, egészséges táplálkozásra is fókuszálva, régiós, kistermelői alapanyagokkal is dolgoznak. Az ételkínálat minőségét a magas szintű és széles körű külföldi tapasztalatokkal rendelkező séfpáros, Tőkés Dániel és Jakab Attila garantálja.‬‬ A konyha elsősorban a magyar ízekre koncentrál, olyan klasszikusokkal, mint például a rántott hús vagy a pecsenye kacsamáj, de kiváló minőségű mangalica sonkatállal, és hazai, manufakturális sajtválasztékkal is találkozhatnak a vendégek. Emellett hangsúlyt kapnak majd a vegán ételek is, és változó táblaajánlatokkal, s a tervek szerint téltől ebédmenüvel is várják a napközben érkezőket.

Borbár nem létezhet képzett borszakértő nélkül, főleg, ha egy kereskedés is van a háttérben. Esténként Németh Alíz sommelier kóstoltatja a tételeket, és szakmai tanácsadóként erősíti a csapatot a háromszoros sommelier bajnok, Szik Mátyás is. Nemcsak a borguruk, hanem a kezdő érdeklődők számára is izgalmas programnak ígérkeznek a havonta két alkalommal zajló borvacsorák, egy hazai és egy külföldi pincészet, s borászaik részvételével.

Október 24-én, kedden 18:00 órától bemutatkozik a Jakab Attila-Tőkés Dániel séfpáros, a borválasztékot pedig Szik Mátyás prezentálja. 25-én, szerdán is érdemes csatlakozni, akkor pedig 18:30-tól a Vylyan borvacsorája lesz, ahol Ipacs Szabó István lesz a vendégséf, és szintén az új őszi étlap fogásait kóstolhatják a résztvevők.

Forrás: Vendég & Hotel


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.