Nem lesz többé műanyag játék az egyik gyorsétteremlánc menüjéhez

A Burger King nem ad többé műanyag játékot a menüjéhez - Nagy-Britanniában. A régieket pedig visszagyűjti (azokat is, amik nem tőlük származnak), hogy újrahasznosítás után  szerszámok és játszótéri eszközök részekeiként élednek újjá.

Elsőként Nagy-Britanniában zárul le az a meghatározó korszak, amiben a Burger King bizonyos vásárlások mellé ajándék műanyagjátékot adott. A mókás kis ajándékok kivonása egyelőre csak a brit piacot érinti, de a cég tervezi az akció kiterjesztését más országokba is. Fernando Machado, a Burger King marketingvezetője azt mondja, hogy következő lépésként felkészül az USA.

A műanyagbábúk beszüntetésével egyidőben indul a gyorsétteremlánc „The Meltdown” nevű kampánya, amiben arra kérik a vásárlókat, hogy a burgerek mellé kapott játékaikat (azokat is, amik nem tőlük származnak) vigyék be az éttermeikben elhelyezett hulladékgyűjtőkbe. A figurákat szeptember végéig lehet leadni, utána pedig egy újrahasznosító üzembe mennek, ahol például szerszámok és játszótéri eszközök részekeiként élednek újjá. A Burger King számítása szerint a műanyagfigurák kivonása és az újrahasznosítás nagyjából 320 tonna egyszerhasználatos műanyagtól menti majd meg a Földet. A nagy összeolvasztó kampánynak lesz digitális, közterületi, PR, in-store és kísérleti lába is – ígéri a cég.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Burger King UK (@burgerkinguk) által megosztott bejegyzés, Szept 19., 2019, időpont: 5:26 (PDT időzóna szerint)

 „Az Egyesült Királyság az egyik legfontosabb globális piacunk. Ez a program pedig egy pilot, amivel megtesszük az első lépést a komolyabb változások felé annak érdekében, hogy visszaszorítsuk a műanyagfelhasználásunkat. A többi piacon egyelőre azt teszteljük, hogyan tudjuk 2025-re teljesen beszüntetni a természetes úton nem lebomló műanyag játékok gyártását” – idézi Fernando Machadot az AdWeek.

Frissítés: Ahogy pedig a BBC rámutatott, a Burger King drasztikus lépése nem sokkal azután következett, hogy egy brit testvérpár, Ella és Caitlin McEwan, petíciót indított, hogy a gyorséttermek szüntessék be a gyerekmenükhöz járó műanyagfigurák osztogatását. A petíciót eddig több mint 550 ezren írták alá.


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.