hirdetés

Ehető kávéspoharakat tesztel egy légitársaság

Mi lehet jobb egy isteni, gőzölgő feketénél? Az Air New Zealand szerint egy roppanó, édes… pohár.

hirdetés

Új-Zéland nemzeti légitársasága a fedélzeti hulladék csökkentése érdekében új, ehető kávéspoharakkal kísérletezik, írja a CNN. Bár a vállalat eddig is nagy hangsúlyt fektetett a környezettudatosságra – például mind a gépeiken, mind csatolt létesítményeiben biológiailag lebomló poharakban kínálta az italokat – most egy még felelősebb verzióval próbálkozik - írja a Magyar Konyha.

Az Air New Zealand ebben egy kiwi családi vállalkozás, a Twiice segítségét kérte, amelynek fő profilja olyan növényi alapú poharak gyártása, amelyek teljes mértékben elfogyaszthatóak, ráadásul finomak is. Úgy tudni, hogy a járatokon most bevezetésre kerülő poharak vaníliás ízesítést kaptak, és garantáltan, olvadás nélkül ellenállnak a beletöltött forró italoknak.

A légitársaság képviselője, Niki Chave elmondta, hogy az Air New Zealand gépein évente mintegy 8 millió pohár fogy, amelyeket hamarosan teljesen felválthatnak a Twiice termékei. A tesztidőszak sikeres volt: az utasok szerint az ehető poharak kifejezetten finomak. A vállalat híresen ügyel a környezetre, idén júliustól például a szószaikat és önteteiket kínálják újrahasznosítható tálkákban az egyenként csomagolt műanyagdobozkák helyett. Ugyan a mostani poharak a két cég egyszeri együttműködésének eredményei, a kedvező reakciókat látva elképzelhető, hogy a jövőben további közös projektek is születhetnek. Jamie Cashmore, a Twiice társalapítója megerősítette, hogy már dolgoznak is egy kibővített termékcsaládon, amelyben a poharak mellett ehető tányérok és evőeszközök is helyet kapnak.

(forrás: Magyar Konyha)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hazánk július 1-jétől a többi tagállamhoz hasonlóan szabad beutazást biztosít az uniós COVID-igazolással érkező külföldieknek. Ön szerint ez elindíthatja a nyárra a beutazást?

Kiadónk társoldalai