Életre szóló gasztroélményt kaptak a magyarok Bavaria szívében

Immáron második alkalommal szervezte meg a Magyar Vendéglátók Ipartestülete a Coninvest Kft.-vel közösen külföldi gasztrotúráját, melynek helyszíne ezúttal München volt.

A túra résztvevőit a bajor főváros főbb catering cégei és ezek partnerei vendégelték meg. Olyan tapasztalatokkal tértek haza a látogatók, melyek az egész itthoni szakmának tanulságosak és építő jellegűek lehetnek.

A túra vendégei közvetlenül találkozhattak az itthon ritkán látható innovatív technológiai megoldásokkal és a vendéglátás világszínvonalú intézményeivel. Közöttük elsőként Európa legnagyobb eszközbérbeadó cége, a Profiemiet non-food catering szolgáltatásait ismerhették meg, ami több mint 6 millió darab, elsőosztályú felszerelést tárol a müncheni raktárában.

A Profimiet legnagyobb német partnere, a Kaefer Catering és annak termelő központja is lenyűgöző élményt nyújtott a résztvevők elmesélése alapján. A 2 éve megépített, 2 000 nm-en elterülő termelőkonyha, valamint az irodák felszereltsége és szervezettsége sok magyar vendéglátós álma.

Érdekesség, hogy a Kaefer cég belvárosi delikátesz üzlete volt a még mindig családi kézben lévő vállalkozás alapköve, amelyet 3 generációval ezelőtt alapítottak. Az épületkomplexumban a 14 különböző gasztrorészleggel rendelkező üzlet mellett egy melegkonyhás bisztrót és egy látványkonyhával rendelkező á la carte éttermet is üzemeltetnek. Ez utóbbi különböző tematikájú, egyenként 12-14 fő kiszolgálására tervezett különtermekkel kápráztatja el vendégeit. A cég parti szerviz részlege olyan ügyfeleket tudhat magáénak, mint a BMW, az AUDI, vagy akár a híres Benetton család. A magyar vendégek szomorúan tapasztalták, hogy hazánk borai nem képviseltetik magukat az egyébként lenyűgöző borkínálattal rendelkező étterem borlapján. De reméljük, hogy ez a jövőben megváltozik.

A gasztrotúra egyik kiemelkedő pontjaként a HB Sörház új, központi termelőkonyha szívét, a háromemeletes klimatizált, speciális igények szerint tervezett és legújabb robot-technológiát alkalmazó raktárát mutatták be. A helyiség szívét és lelkét adó szerkezet önműködően, az adott receptben előírt mennyiségű és minőségű alapanyaggal látja el a HB Sörház konyháját. Szinte elképzelhetetlen, hogy mindez a bajor állam tulajdona, és az Októberfeszt idején naponta átlagosan 10 000 ember sör-és ételfogyasztását és napi 3 – 3 500 meleg egytálétel elkészítését garantálja.

Az ALLIANZ Aréna is tartogatott meglepetéseket, hiszen a lélegzetelállító építészeti élményt adó stadiont Európa legmodernebbjei között tartják számon. A felső emeleti Business Club és a különböző eventbox-ok exkluzivitása, a grandiózus méretek és a kivitelezés mind-mind elkápráztatta a túra résztvevőit.

A müncheni vendéglátás és a bemutatók minden helyszínen a jól megszokott, tökéletes németes precizitással voltak megszervezve. Az összesállomáson professzionális audiovizuális technikák segítségével, zökkenőmentesen prezentáltak a vendéglátó intézmények. A gasztrotúra kirándulói összességében olyan szakmai élménnyel térhettek haza, amely az egész hazai vendéglátó iparágnak inspiráló lehet.


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?