Ez a kávé nem kávébabból készül

Kávébabmentes kávét fejlesztett ki egy újonnan alakult cég, amire tulajdonképpen nyomós okai voltak.

Egy Atomo Coffee nevű új startup kifejlesztett egy kávét, amiben nincs kávébab. Jarret Stopforth, mikrobiológus, és Andy Kleitsch, a cég társalapítója már régóta dolgozott a találmányon. Műkávéjuk állítólag különféle természetes összetevő felhasználásával a hagyományos változat ízét, aromáját és még a textúráját is hűen kopírozza le.

Adja magát a kérdés:

Miért kell valamit lemásolni, ha már létezik?

Az Atomo szerint például azért, hogy meg lehessen szabadulni a kávé keserű ízétől. Jóllehet, sokak számára „tabunak” számít a téma, lássuk be, például cukorral, tejszínnel vagy akár konyakkal rengetegen módosítják a fekete zamatát. Az is egy fontos szempont, hogy ezek az összetevők többé-kevésbé hizlalnak.

Az újítás megalapozottságát erősíti még, hogy tombol a klímaváltozás. A világszerte pusztító aszályok bizony a kávécserje-ültetvények területét is zsugorítják, a Föld népessége pedig rendületlenül növekszik, és így egyre nehezebb kielégíteni a keresletet.

Az Atomo egyelőre nem folyékony kávéban fog utazni, hanem álkávéőrleményben, vagyis még mindig magunknak kell lefőzni majd a feketét. A termék internetes értékesítése már 2019 végén megkezdődhet. Egy videó szerint többek között „kolumbiai, kenyai és etiópiai” verzióban lehet majd beszerezni, amit az előállítása körülményeinek tudatában nem könnyű értelmezni, hogy mit takar.

Forrás: Élelmiszer Online


Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?