Nem mindegy, hogy mi van a tányéron

Egyre nagyobb a kereslet a helyi, szezonális és minimális vegyszertartalmú élelmiszerek iránt az éttermekben is. A Fenntartható Étterem minősítés nekik segít a választásban.

Még egy embléma, amelyre érdemes odafigyelni. Felbukkanhat Bázakerettyétől Pilisvörösvárig, a Krisztina körúttól a Városligetig - olvasható a nol.hu oldalán. A Fenntartható Étterem minősítést a Felelős Gasztrohős elnevezésű nonprofit szervezet 2012 óta ítéli oda elsősorban a kínálattal és a beszerzéssel, a hulladékkezeléssel és a higiéniával, az energia- és a vízhatékonysággal vagy egyéb társadalmi szempontok alapján. Fontos szempont lehet például az is, hogy az étterem az egyenlő bánásmód elve alapján választ ja-e ki a munkatársait, és méltányos juttatásokkal ismeri-e el tevékenységüket.

Jelenleg mintegy harminc étterem, kávézó és bisztró viseli az elismerő emblémát – hogy melyek, arról a szervezet honlapja, a gasztrohos.hu ad részletes tájékoztatást. Idén tavasszal új szakaszába érkezett a fenntarthatósági elveket követő vendéglátóhelyek minősítése: a címre - mely mindössze két évig érvényes - immár egy online kérdőív kitöltésével is lehet pályázni. Az újítás részletei és a teljes cikk a nol.hu oldalán olvasható.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.