hirdetés

Fenntarthatóság a vendéglátásban

A még 2012-ben indult Fenntartható Étterem minősítési rendszer március 3-tól új, online formátumban várja a környezetileg és társadalmilag felelős vendéglátóhelyek jelentkezését.

hirdetés

Ma már mindenki tapasztalhatja közvetelen környezetében is, hogy a helyi, szezonális és minimális vegyszertartalmú élelmiszerek iránt egyre nagyobb a kereslet - ezeket pedig az emberek nem csak otthon, hanem az éttermekben is keresik. A vendégek is egyre tudatosabbak és odafigyelnek rá, hogy hol költik el a pénzüket. A fogyasztó tájékozódásában segít a Fenntartható Étterem minősítés, hogy aki keresi, megtalálja a valóban felelős vendéglátóhelyeket. Az új minősítéssel a vendéglátóhelyek új fogyasztói köröket nyerhetnek meg és mindemelett emeli az étterem rangját, szakmai elismertségét is.

 “Az újításokkal a célunk egy átláthatóbb, könnyen kezelhető és racionális elvárásokon alapuló minősítési rendszer kidolgozása volt, amely integrálja az elmúlt három év technológiai fejlesztéseit és környezetvédelmi innovációit, tudományos eredményeit.” - mondta Varga Judit, a kezdeményezés egyik ötletgazdája.

A Fenntartható Étterem minősítés célja továbbra is az, hogy elismerje és segítse azokat a vendéglátóhely-tulajdonosokat és -vezetőket, akik erőfeszítést tesznek az éttermük, kávézójuk vagy bárjuk környezeti hatásának csökkentése érdekében; illetve irányt mutasson és motivációul szolgáljon a fejlődésre mind az aktuális, mind a jövőbeli fenntartható vendéglátóhelyek számára.

A környezetvédelmet szem előtt tartó vendéglátóhely tulajdonosok és -vezetők a www.gasztrohos.hu oldalon egy online kérdőív kitöltésével nyújthatják be jelentkezésüket a Minősítésre. A jelentkezőnek teljesítenie kell hét minimum követelményt, majd válaszolnia kell a három szekcióban (Kínálat és Beszerzés, Működés, Társadalom) feltett kérdésekre. A Fenntartható Étterem minősítés két évig érvényes. A minősítést megszerzett vendéglátóhelyek számára a minősítő szervezet megjelenést biztosít a magyar és angol nyelvű honlapjain, blogján, és a közösségi média felületein. A vendéglátóhely emellett tagságot nyer a Felelős Gasztrohős Hálózatba, amelyen keresztül további előnyökben részesül.

További érdekes híreket és újdonságokat találhatunk a fenntartható jövőről a vendéglátásban a www.gasztrohos.hu oldalon.

(forrás: www.gasztrohos.hu, Vendég&Hotel Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit gondol, hogy lehetne Budapest turizmusát fellendíteni?

Partnerünk