hirdetés

Főzz otthon, keress pénzt!

Az Airbnb étel- és italkóstolós élményprogramjainak sikerén felbuzdulva nemrégiben új kategóriát vezetett be, amely a világ minden táján kínál otthonfőzős élményeket az autentikus házi kosztot kedvelő felhasználóknak - írja a magyarkonyha.hu.

hirdetés

Az Airbnb nagy dobása volt, amikor 2016-ban az egyszerű szállásfoglalások mellett bevezette különböző élményprogramjait. Ezek között ma is éppúgy megtalálhatóak a marokkói sivatagot átszelő teveszafarik, mint a Manhattan építészetét bemutató túrák, vagy a Lisszabon legjobb ízeit kereső események. Az utóbbihoz hasonló, gasztrotémájú programok idővel különösen népszerűek lettek: a tavalyi évhez képest például már 160 százalékkal több foglalás érkezett a vállalat ilyen jellegű kínálatára.

A sikert meglovagolva a cég most új kategóriát nyitott a kézenfekvő Főzés címmel, amely alatt azonban más megközelítésből is megismerkedhetünk egy-egy ország gasztronómiájával. Itt ugyanis azokat a programajánlatokat gyűjtik össze, amelyek lényege, hogy a felhasználó autentikus, otthoni körülmények között, egy helyi házigazdától tanulhat meg elkészíteni egy-egy, az országra, térségre, népcsoportra jellemző fogást.

A kategória jelenleg 75 országban több mint 3000 programlehetőséget kínál; foglalható például soba tészta készítés Tokióban, vagy képviselőfánk sütés a párizsi Montmartre-on. „Főzz és étkezz olyan helyiekkel, akik családtagként kezelnek. Minden ételnek van egy története, akár raviolit formálsz egy olasz nagymamával, akár molét készítesz az ősi azték módon. Minden főzéssel kapcsolatos élményprogram minőségét ellenőrizzük, így autentikus recepteket ismerhetsz meg, és táplálhatod kulturális étvágyadat” – áll az Airbnb honlapján olvasható ismertetőben.

A programok házigazdái farmerek, családok, olykor szakácsok – sőt, néha elcsíphető pár ajánlat helyi hírességekkel is

(forrás: Magyar Konyha)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Elfogadják-e a vouchert az utasok, vagy a pénzüket kérik vissza?

Kiadónk társoldalai