hirdetés

Franciaországban van a világ legjobb étterme

Van a Michelin Kalauz, és van a World's 50 Best Restaurants lista, ami független ettől. Utóbbi először egy brit gasztromagazinban, a Restaurantban jelent meg, egyszeri alkalomnak szánták, és innen nőtte ki magát egy nemzetközi kezdeményezéssé. A követelmények teljesen mások, mint a híres kalauz és az egyéb hasonló válogatások esetén, de azért vannak átfedések - írja az Index.

hirdetés

Az elmúlt majdnem 20 évben legtöbbször az egyébként két Michelin-csillagos Noma és a 2011-ben bezárt, egyébként három Michelin-csillagos El Bulli kapta meg az első helyet. 2019-ben több mint ezer gasztronómiai szakértő véleménye alapján a francia Mirazur végzett az lista legelején. A francia Riviérán található étterem 2006-ban nyitott, egy argentin séf, Mauro Colagreco viszi a konyhát, és jelenleg három Michelin-csillaggal rendelkeznek - írja a BBC.

Az első ötven között most sem szerepel magyar étterem, a spanyoloknál viszont tíz helyezett van, a franciáknak, a dánoknak és peruiaknak pedig országonként kettő. A környező országok közül Ausztria és Szlovénia került be a felsorolásba, a bécsi Steiereck a tizenhetedik, a kobaridi Hiša Franko pedig harmincnyolcadik lett.

(forrás: Index)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai