Gasztrohegy: Világok konyhája Badacsonyban

A Gasztrohegy csapata idén is megtartja a Világok konyhája hétvégét, ahol az ízek és országok mentén lehet majd kalandozni a hegyen úgy, hogy még útlevél sem kell hozzá.

Október 16-17-én jön a Gasztrohegy, izgalmas tematikával. A 10 étterem mindegyike választott egy országot, annak gasztronómáját dolgozzák fel a kóstoló ételekkel, így el sem kell hagyni Badacsonyt, hogy az ízek útján Franciaországba, Erdélybe, Marokkóba, Oroszországba, vagy épp Thaiföldre kalandozzunk. Ez a kaland lehetőséget ad az éttermeknek is, hogy megmutassák magukat: ilyenkor ősszel több idő jut a kísérletezésre, kóstolásra, így a séfeknek is igazi örömünnep egy ilyen program. 

 

A gasztrós programra 4 alkalmas bérlet is kapható, amelynek köszönhetően 4 fogás és mellé 4 bort tartalmaz a választott étteremben, valamint egy karszalagot, amely egész hétvégés utazást biztosít a gasztrobusszal, ha a messzebbi helyszínekre mennénk.

VILÁGOK KONYHÁJA:

Hableány • Franciaország • Bouillabaisse /  Cassoulet

Bonvino Borbár • Erdély • Pacal leves, Rozsda mártás- füstös kolbász- puliszka

Pláne Badacsony borterasz • Csehország • Hermelin

Laposa terasz • Baszkföld • Patatas a la riojana / Baszk paprikás krumpli, txistorra kolbásszal - Esturioa a la salsa verde / Tokhal, zöld mártásban"

Istvándy Borműhely • Mexikó • Pozole con pollo (mexikói raguleves bográcsban) Arroz con leche (sült rizs mazsolával, fahéjjal)

Borbarátok Étterem • Marokkó • Harira leves (fűszeres lencseleves), Tajine de poulet (marokkói csicseriborsós csirke), kuszkusz

Vánkos • Spanyolország • Carrillada- szaftos marhapofa mandulás, füstölt paprikás zöldségragu, romesco szósz • Vega: zöldségraguval töltött padlizsán helyi friss sajttal sütve, romesco szósz

Tölgyes Kúria • Oroszország • Borscs leves szerintünk - "Sztroganov Marha"

Kisfaludy-ház Étterem • Olaszország • Vargányás cappuccino / Római Pizza (húsos/vegán) - Panna Cotta

Tilia Borvendéglő • Thaiföld • Csilis mangó és ananász korianderrel   - Csirke és édesburgonya leves - Fogas filé, thai zöld curry mártás, mazsolás jázmin rizs.

Minden további info és jegyvétel: ITT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: Turizmus Online


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?