Gere nyert a Winelovers Nagykóstolóján

Több mint 100 kékfrankos és bikavér a Winelovers áprilisi Nagykóstolóján.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A kékfrankos hazánk legelterjedtebb kékszőlő-fajtája, szinte az egész ország területén találkozhatunk vele. Országjárás helyett most egy helyen, a budapesti Corinthia Hotelben 12 hazai borvidék közel 50 borászatának több mint 100 kékfrankosa és bikavére lesz kóstolható a Winelovers Kékfrankos Április Nagykóstolóján április 22-én, szombaton 14.00 órától. A kínálatot határon túli magyar borászatok és burgenlandi pincék kékfrankosai teszik még izgalmasabbá. A nagykóstoló programját a Borkollégium Pop-Up School ingyenes kiselőadásai színesítik.
 
A kiállító pincészeteknél rozék, fajtaborok, kékfrankos alapú házasítások, frissebb és korábbi évjáratokból érkezett tételek egyaránt elérhetőek lesznek.
 
Tesztgyőztes kékfrankosok
 
A nagykóstolót immár hagyományosan megelőző bortesztre kékfrankos fajtaborokat és bikavéreket vártak a szervezők. A hét tagból álló független szakmai zsűri több, mint 30 bort vakon kóstolva, egységes és objektív szempontok szerint, a Nagy Nemzetközi Borversenyek Szövetsége (Les Grands Concours Internationaux De Vins Et Spiritueux) által ajánlott és UIOE, valamint az OIV által kialakított 100 pontos, pozitív bírálati lap alapján bírálta. A zsűritagok komoly kóstolási és bírálati tapasztalattal rendelkező szakemberek voltak: négy nemzetközi borakadémikus, két sommelier és egy borkereskedő vett részt a panelben.
 
Zsűritagok voltak:
·         Domián Emese nemzetközi borakadémikus (DipWSET)
·         Sebestyén Csilla nemzetközi borakadémikus (DipWSET), Sebestyén Pince, Szekszárd
·         Vancsik Ivett nemzetközi borakadémikus (DipWSET), a Vinoport.hu főszerkesztője
·         Blazsovzsky Péter, vezető sommelier - Babel Étterem
·         Rein Krisztián WSET L3, borkereskedő (Heinemann Testvérek)
·         Smyth Robert nemzetközi borkadémikus (DipWSET), szakíró
·         Tüű Péter sommelier, magyar sommelier bajnok, Arany Kaviár Étterem
Top 10 kékfrankos 2017
 
1. Gere Zsolt, Gentleman 2013
2. Etyeki Kúria, Kékfrankos 2014
3. Toronyi György, Kékfrankos Csötönyi-völgy 2013
4. Nyolcas és Fia, Kékfrankos 2014
5-6. Vylyan Pincészet, Villányi Kékfrankos 2015
5-6. Planina Borház, Kékfrankos 2011
7-9. Garger Imre, Kékfrankos Válogatás 2014
7-9. Günzer Tamás Pincészete, Bocor Kékfrankos 2011
7-9. Twickel Szőlőbirtok, Gróf Zichy Szekszárdi Kékfrankos 2012
10. Gere Tamás & Zsolt, Kékfrankos Válogatás 2012
 
“A mostani kékfrankosok igazi nagy nevei (főleg Szekszárdról) hiányoztak, ennek ellenére lett 1-2 pozitív meglepetés. Általánosságban a fiatalabb tételek elegánsabbak voltak, és ez nekem azt jelenti, hogy egyre jobb minőségű kékfrankosokat kóstolhatunk.” - nyilatkozta Domián Emese borakadémikus.
Legjobb bikavér 2017
 
1. Soltész Pince, Egri Bikavér Selection 2015
 
„Mint borkereskedő úgy látom, hogy a piacon a magas minőségű kékfrankosokból általában sokkal kevesebb van, mint jó minőségű bikavérekből – utóbbiakból exportra is tudunk remek minőséget termelni mind Szekszárdról, mind Egerből - mondta el a tesztet követően Rein Krisztián, a Heinemann Testvérek borkereskedője.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.