hirdetés

Gerendai Károly: Égetjük a milliókat

A két Costes étteremből az egyik őszig zárva lesz, a másik megnyitott, de a korábbi forgalom 10 százalékát képes összehozni.

hirdetés

A külföldi gasztroturisták és üzleti utazók nélkül teljesen reménytelen az elit éttermek helyzete - mondta a Világgazdaságnak Gerendai Károly üzletember, az első Michelin-csillagos étterem, a Costes és a Costes Donwtown tulajdonosa. Szerinte a költségeket nem lehet bevételcsökkenéssel kompenzálni. Különösen az úgynevezett fine dining éttermekre, mert ezekben az átlagosnál is magasabbak a költségek, s a fél háznál szerényebb forgalommal a vállalkozások felemésztik magukat. "Égetjük a milliókat" - mondta Gerendai. A Costes őszig biztosan nem nyit ki, a Costes Downtown a múlt héten kinyitott, egyelőre a korábbi átlagos reggeli és ebédforgalom tizedénél tart az étterem. A lap szerint hat Michelin-csillagos budapesti étterem közül a Stand is kinyitott pár napja, de a Babel, a Borkonyha és a kétcsillagos Onyx nem.

(forrás: napi.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Az új szabályokat figyelembe véve változnak-e Önöknél az árak?

Kiadónk társoldalai