Gluténmentes süteményekből milliók

Egyre népszerűbbek a cukor-, laktóz- és gluténmentesség jegyében készített sütemények. Oltványi Zsolt, a Mentes cukrászüzem tulajdonosa, a 2016-os Év Fiatal Vállalkozója új üzemet indított Zuglóban.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Oltványi Zsolt, a Mentes cukrászüzem tulajdonosa büszkén vette át az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat tavaly novemberben a FIVOSZ-tól (Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége). Ez több partneri megkeresést is hozott a Mentesnek. Zsolt érdeme, hogy a hazánkban egyre több ételintoleranciával küzdő ember olyan édességekhez juthat, amely nincs rossz hatással az egészségére. Lehetőséget ad az embereknek olyan cukrászati készítmények fogyasztására, amelyek pusztán természetes, egészséges hozzávalókból készülnek.



A cukrászüzem nemrégiben kinőtte előző telephelyét és Zuglóba költözött. A cég logisztikája miatt nagyon fontos az új üzem jó elhelyezkedése, ugyanis Zuglóban az M3-as kivezetői részén optimálisabb a megközelíthetőség és a kiszállításokat is nagyban segíti. Fontos szempont még, hogy a kerület egyelőre nem fizető övezet, így a vidékről érkező szállító cégek parkolása is kényelmesen megoldott.

A cég vezetősége hálás azért a sok segítségért, amit a kerülettől kaptak: egyrészt a zuglói vagyonkezelő támogatta a gördülékeny tervezést és kivitelezést. Másrészt a Vállalkozz Zuglóban! programnak köszönhetően az értéknövelő beruházások egy bizonyos részét az üzem “le tudja lakni” és így alacsonyabb bérleti díjjal tudnak az első időszakban kalkulálni, ami nagyban segíti az újraindulás körülményeit.

A költözés bővítési lehetőséget is adott a Mentesnek, közel 30%-kal tudták növelni az üzem termelő részét, és az új iroda is tágasabb lett. Ezen felül egy mintabolt és egy gluténmentes egészségstúdió kialakításának tervezése is folyamatban van.
 


Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.