hirdetés

Gyermekvédelem és vendéglátás – országos program

Mosolyt fakaszt néven országos program indul a gyermekvédelem rendszerében lévő fiatalok és a vendéglátás összekötésére.

hirdetés

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára hétfőn egy budapesti sajtótájékoztatón elmnondta: a kezdeményezés során - amely egy miskolci vendéglátóhelyről indult ki és a Stílusos Vidéki Éttermiség (Svét) Egyesület együttműködésével valósul meg - a gyerekek éttermekbe látogathatnak el, ahol megismerkedhetnek a gasztronómiával és a vendéglátással. Az államtitkár szerint ez azért fontos, mert a gyermekvédelem rendszerében lévő gyerekek traumákon mentek és mennek keresztül, amelyek feldolgozásához kapaszkodókra van szükségük, ez a program pedig mérföldköve lehet azok kiépítésének.

Ruprecht László, a Svét elnöke arról beszélt, hogy a program a gyerekek segítése mellett a vendéglátói szakma munkaerőhiányát is csökkentheti. Az egyesület ennek érdekében - a kezdeményezés kiterjesztése mellett - pártfogolja is azokat a gyerekeket, akik érdeklődnek a szakma iránt, ennek keretében az éttermeknek egy-egy pártfogoltja lesz.

Halász Norbert, a kezdeményező Zip's Brewhouse ügyvezetője közölte: a programot júliusban indították el, hogy hétről hétre gasztroélményt adjanak a gyermekotthonban élő fiataloknak, és ezzel segítsék az útkeresésüket és pályaválasztásukat. Mivel a gyermekvédelem rendszerében országosan 23 ezer gyermek van, a kezdeményezéssel szeretnének példát mutatni más ágazatoknak is - mondta.

 

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Elfogadják-e a vouchert az utasok, vagy a pénzüket kérik vissza?

Kiadónk társoldalai