A Jásdi pincészet vezetője elmondta: a rendezvényen 30 pincészet lesz jelen 60 olaszrizlingjével, egy újborral és egy kedvenccel. Pénteken, a hagyományos szakmai napon a pincészetek képviselői egymásnak, valamint a meghívott borszakértőknek mutatják be boraikat, majd azt vitatják meg, milyen irányban halad az olaszrizling-készítés.
"Nem versenyzünk, tanulunk egymástól" - fogalmazott Jásdi István.
Szombaton a nagyközönség is megkóstolhatja a borokat. A 12 órakor kezdődő sétáló kóstolón lehetőség nyílik személyes találkozásra és beszélgetésre: a meghívott borászok egyik fele a Jásdi pincészetben, míg a másik fele a Szent Donát Pincészetben fogja bemutatni féltve őrzött kincseit - mondta Jásdi István.
A helyszínek és a környező szállodák között buszjáratok szállítják a várhatóan több száz érdeklődőt.
Harminc pincészet rizlingjei Csopakon
Harmadszor rendezik meg pénteken és szombaton Csopakon az Olaszrizling szerintünk elnevezésű borfesztivált, amely most először a nagyközönség számára is látogatható - tájékoztatta az MTI-t Jásdi István borász, a rendezvény szervezője.
Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!
Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka
Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón
Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz
A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában
A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé
A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben
Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör
Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten
Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA
A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.
Interjú
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk
Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”
Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról
Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.