Hazai design díj a badacsonyi borászatnak

Az idén februárban elnyert nemzetközi építészeti elismerés után, az újonnan alapított Desing Award Építész kategóriájában első díját nyert a Bazaltbor Laposa Pincészet épülete. A díjat a Szépművészeti Múzeumban vette át a pincészet két tervezője, Kis Péter és Molnár Bea. A rangos hazai díjat a hg.hu alapította, a díjátadáson beszédet mondott Hammerstein Judit kulturális államtitkár-helyettes is a szakma és az érdeklődők jelenlétében.

Öt kategóriában, összesen 16 díj került átadásra a magyar kreatív szcéna legjobbjainak a Budapesti Design Hét részeként. Az Építész kategória megosztott első helyét Kis Péter és Molnár Bea nyerte el a badacsonyi borászat, a Bazaltbor Laposa Pincészet épületével. A februárban nemzetközi színtéren rangos elismerést nyert épület – Év épülete lett az ArchDaily, a világ leglátogatottabb építészeti portáljának versenyében – immár hazai szakmai díjban is részesült.

A hg.hu által alapított díj nyerteseinek művei a még tíz napig látogatható kiállítás keretében mutatkoznak be a nagyközönségnek. Az újonnan alapított Design Award fontos célkitűzése, hogy a magyar design legjobb eredményeire itthon és külföldön is felhívja az érdeklődők figyelmét. Az öt kategória díjazottjait a zsűri 86 hazai alkotásból választotta ki.

A pincészet épületeinek megtervezésekor fő cél volt, hogy az épített környezet tükrözze a borkészítésben a pincészet által kitűzött magas szintű elvárásokat, és folytassa a badacsonyi borvidék építészeti hagyományait. A pincészet homlokzati ornamentikája kúszó, tekeredő szőlőindákat idéz, melyeket egyedi tervek alapján faragták ki. Így a komplexum egyszerre nyűgöz le minimalista, határozott formáival és a részletekben megbúvó finom eleganciával. (Sajtóközlemény)


Hamarosan jön a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Hamarosan jön a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.