Hedonista hétvége Békéscsabán

Idén június 13-16. között rendezik meg a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádét, a mely a szervezők felvállalt filozófiája szerintz a hedonizmus ünnepe.

Az immár 13. rendezvényen 100 fajta csapolt sör, csülökpörkölt-főző verseny, koncertek és színházi előadások színesítik a programot. A fesztivál beharangozóján Papp Mária, a Magyar Turizmus Zrt. Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatósága marketing menedzsere a régió turisztikai értékeire - a puszta, a termálvíz kincs, valamint a kézműves- és gasztronómai hagyományok - hívta fel a figyelmet. - Ez a térség a legtöbb hungarikum hazája, ha az a termék még nincs is lajstromozva - emelte ki.

Bora Imre, a fesztivál főszervezője szerint talán nincs még a világon olyan sörfesztivál, ahol ennyi fajta csapolt sört ismerhetnek meg egyszerre, egy helyen a látogatók.

A Vendég & Hotel Online kérdésére Prohászka Béla, a rendezvény gasztronómiai vezetője elmondta, hogy a sör és a csülök ellentmond a manapság divatos, és egészségesnek mondott gasztronómiai irányzatokkal, de ez a fesztivál a hedonizmus ünnepe, így ez alkalommal nem feltétlenül követik a látogatók a dietetikusok javaslatait... 

A rendezvénnyel egy időben szervezik a Magyar Nemzeti Ejtőernyős Bajnokságot, amely kitűnő időtöltést kínál a Békéscsabára érkezőknek. A 4 napos fesztivál több különlegességgel is szolgál. A rendezvény első napján a szokásoknak megfelelően az ejtőernyősöknek köszönhetően az égből érkezik az első söröshordó.

A hazánkban ismert nagy sörgyárak mellett bemutatkoznak a Házi Kézműves Sörfőzdék is, és csaknem 50 féle cseh sört is kínálnak, a hagyományokhoz híven a sört literes korsókból fogyaszthatják. A vasárnapi napon a hagyományokhoz híven csülökfőző versenyt rendeznek, ahol a baráti társaságoké a főszerep, megmutathatják, ki hogy bánik a fakanállal. Mintegy 10 tonna csülköt főznek meg, lesz füstölt, főtt és grillezett csülök, száz csapat méri majd össze ügyességét.

A rendezvény keretein belül harmadik alkalommal tartják meg a Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítás és Vásárt, amelynek során megismerkedhetnek a rendezvényre kilátogatók a vidék jellegzetességeivel, mezőgazdasági termékeivel, sajátosságaival, kézműves értékeivel a környező településeken élő termelőktől egészen a nagy múltú gyártókig.

A csütörtöktől vasárnap estig tartó vigasságon a gyerekek számára is kínálnak programot, lesznek interaktív mesejátékok, játszóház és kézműves foglalkozások.

A fesztivál ideje alatt ingyenes buszközlekedéssel segítik a látogatókat.


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.