hirdetés

Idén is lesz Gasztrorandi!

2019. 10. 08-án újra találkozhatnak a termelők, környezetbarát terméket, szolgáltatást kínáló cégek és az éttermek. A Felelős Gasztrohős Alapítvány idén is megrendezi Gasztro Randiját a KIOSK Budapestben. A találkozóra várják a jó minőségű hazai alapanyagokat, környezetbarát termékeket kereső, zöldülni vágyó éttermeket. 

hirdetés

A 2015-ben útjára indított eseményen a kezdetek óta körülbelül 180 vendéglátós találkozott 80 termelővel, céggel Budapesten, a Balatonnál és Egerben. A Gasztrohősök célja az eseménnyel, hogy megkönnyítsék az étteremvezetők, séfek, valamint a termelők közti párbeszédet, segítse a beszállítói együttműködések kialakulását. 

“Egyre nagyobb az igény a felelősen működő éttermekre. Tavalyi kutatásunkból kiderült, hogy a megkérdezettek fele Fenntartható Vendéglátóhelyet választ inkább, ha étterem választásra kerül sor. A nemzetközi trendek is a fenntarthatóság irányába mutatnak: egy amerikai kutatás szerint a “zero-waste” konyha, a lokális, növényi alapokra épülő menüé a jövő. Tehát nem csak a bolygónak, de saját üzletének is jót tesz az az étterem, aki zöldre vált. A Gasztro Randin, valamint az Alapítványtól ehhez minden segítséget megkaphat.” - mondta el Szabó Eszter, az alapítvány kommunikációs vezetője.

 Idén, a KIOSK Budapesttel közösen egy Green Table kerekasztal beszélgetés-sorozatot szerveznek, melynek első része a Gasztro Randi kiegészítő eseményeként valósul meg. A beszélgetésen a Michelin csillag és a fenntarthatóság kapcsolatát járják majd körbe többek között Varga Judittal, az alapítvány igazgatójával, Veres Istvánnal, a Babel séfjével, Hlatky-Schlichter Huberttel, a Babel tulajdonosával és Jókuti Andrással, a Világevő blog szerzőjével, a beszélgetés moderátorával. 

Az esemény regisztrációhoz kötött!

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?

Kiadónk társoldalai