Idén is nőtt az 50 milliárd dolláros üzletág

A food and beverages (F&B) szegmens 2011 óta stabilan nő a hotelekben - derül ki egy friss kutatásból.

A Technomic cég egy közelmúltban végzett felmérése szerint a szállodák étel- és italértékesítése folyamatosan növekszik. 2011 óta átlagosan 5,5 százalékkal emelkedett, tavaly 4,9 százalékkal bővült az F&B üzletág a világ hoteleiben. A vendégek globálisan 48,7 milliárd dollárt költöttek ételre és italra a szállodákban az elmúlt évben. Ebbe beletartozik az éttermi fogyasztás, a bárok és a lounge-ok forgalma, a szobaszervíz, a minibár, a rendezvények és a catering. 2018-ra 5 százalékos bővülést jósol a kutatást végző társaság - adta hírül az ehotelier.com

Sok eszköz van arra, hogy hogyan lehet növelni az F&B-ből származó bevételeket. Például azok a hotelek biztosan jól jártak, amelyek helyi, közelben termelt összetevőket, terményeket, árukat vettek fel a menüikre, hiszen ezekre egyre nagyobb az igény. Szakértők az ilyen kínálattal a környék éttermeivel is fel lehet venni a versenyt. Számos hotel igyekszik újragondolni a közösségi tereit zárt és szabadtéren egyaránt, mivel a több szociális érintkezés, több fogyasztást is jelent. A magasabb színvonalú gasztronómia bevezetésével pedig számos ház a jobban költő vendégek dollárjait igyekszik megszerezni.

"A szállodák számára az F&B kiváló eszköz arra, hogy megkülönböztessék magukat a piacon és valami egyedi élményt nyújtsanak a vendégeiknek. Ez azonban nemcsak a magas kategórájú hotelek számára lehetőség, hanem akár az Airbnb-s magánszállásadóknak is" - emelte ki David Henkes a Technomic igazgatója.

A bankett és catering szolgáltatások a hotelek számára vezető projektnek számítanak, hiszen minden elköltött dollárból csaknem 40 centet erre adnak ki a vendégek. A magaskategóriájú és luxusházaknál ez még sokkal nagyobb szeletetet hasít ki, ahol az egyéni vendégek mellett az üzleti utazókra is számítani lehet.

A reggeliztetés továbbra is fontos bevételi forrás az F&B szegmens számára, de egyre több hotel lobbyjában van már pékség vagy valamilyen delikát üzlet, ahol a rohanó vendégek beszerezhetik a reggeli kávét és egy illatozó croissant-t.

Forrás: Vendég & Hotel


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.