hirdetés

Idős borok finomanalitikai vizsgálata

Dr. Kiss Eliza, a Földművelésügyi Minisztérium kiemelt borágazati feladatokért felelős miniszteri biztosa kedden délelőtt hivatalában fogadta Nyitrainé Dr. Sárdy Diánát, a Szent István Egyetem dékánját és Prof. Dr. Palkovics László rektorhelyettest. A találkozón a két intézmény együttműködési szerződést írt alá a Nemzeti Borkincstár Program keretében.

hirdetés

A megállapodás célja a világon egyedülálló muzeális borkészlet finomanalitikai vizsgálata, amihez hasonlót korábban még sehol sem folytattak. Az értékmegőrzési folyamatot végigkísérik kutatási, oktatási és fejlesztési tevékenységek. A vizsgálatokat a Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar Borászati Tanszéke fogja elvégezni.

Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária/FM

A Nemzeti Borkincstár Program a magyar borászat történelmének egy szeletét hivatott megmenteni. Tolcsván található a világon egyedülálló muzeális pince és borkészlet, amely egyedülálló nemzeti kincs, hatalmas eszmei és gazdasági érték. A Nemzeti Borkincstár Programmal, a magyar borászat történetében egyedülálló értékmegőrzési folyamat kezdődik. A  tolcsvai muzeális borpincében az 1800-as évek közepétől őriznek borokat, az idők folyamán körülbelül 390 ezer palack gyűlt össze a Tokaji Borvidék aszúiból, borkülönlegességeiből.

(forrás: Élelmiszer Szaklap)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai