Ilyen, ha egy kávés cég profi módon vesz részt az eseményen, amelyet úgy hívnak: fesztivál

A Pannon Kávé sorozatunkban abban segít, hogy beavassuk a kávézók vezetőit és a kávégépek kezelőit, mitől lesz olyan a kávé, hogy újra és újra visszatérjen a vendég. (X)

A kezdetekről. 2016 szeptemberétől kezdtünk el komolyabban foglalkozni a magyarországi fesztiválok kávéellátásával. Addig csak eseti jelleggel vállaltunk kitelepüléseket, akkor, ha külön felkérést kaptunk rá. 

2017 januárjától már egyedi mobil kávézóval vettünk részt a különböző rendezvényeken. A célunk az volt, hogy minél nagyobb közönségnek mutassuk be cégünk prémiumtermékét, a Caffé Perla kávét, ezzel is növelve a márka ismertségét a piacon. Fontos tényező volt, hogy kompromisszummentes, első osztályú, profi kávéitalokat szolgáljunk fel a fesztiválozóknak. Ennek megfelelően alakítottuk ki a mobil kávézót, és szerencsére nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk és kapunk mind a mai napig.

A siker magyarázata. Kávé szempontjából általánosságban elmondható, hogy azok az igazán jó forgalmú rendezvények, ahol nappali programokat tartanak, illetve ha sok kempingező is található a rendezvény területén. Hiába van egy esti koncerten néhány óra erejéig több ezer ember, ilyen késői időpontban már nem jelentős a kávéfogyasztás.

Legkeresettebb termékek. Mindig az alapitalok eladási mennyisége a legmagasabb, az eszpresszó, kapucsínó, caffé latte „szent hármasa” minden rendezvényen jól fogy. Nyári időszakban pedig a jeges kávé a legnépszerűbb. 

Fesztiválok ütős listája. 2019-ben is sok nagynevű, régi hagyományokkal bíró rendezvényen veszünk részt, többek közt az alsóörsi Open Road Festen, a győri Győrkőcfesztiválon és a debreceni Campus Fesztiválon. A tavalyi év után idén is a Pannon Kávé Kft. a Sziget Zrt. rendezvényeinek (Gyerek Sziget, VOLT Fesztivál, Balaton Sound, Sziget Fesztivál) és a kávéellátásért felelős Kávézz Velünk csapatának hivatalos kávébeszállítója. Ezeken a rendezvényeken Caffé Perla kávét fogyaszthat a nagyközönség, a fellépők és a rendezvényen dolgozó stáb is.


Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?