hirdetés

Interaktív gasztronómiai élményközpont Lyonban

Már látogatható a lyoni Cité Internationale de la Gastronomie interaktív kulturális központ, amelynek fókuszában természetesen a város életét is meghatározó gasztronómia áll.

hirdetés

A központ a belvárosban, a frissen felújított Grand Hôtel-Dieu de Lyon épületében kapott helyet, ahol több állandó kiállítást is megtekinthetünk.  A „Bon Appétit” a lyoni gasztronómia történetébe kalauzol,  a  „Grand Hôtel Dieu” bemutatja az épület történetét, illetve az étkezés és az egészség kapcsolatát,  a „Gasztronómiai atlasz” című kiállítás a világ kulináris hagyományait és a gasztronómia nagy alakjait ismerteti. Az "Á table!" részleg a piacok világába repíti el a látogatókat, ahol főként a francia alapanyagokkal ismerkedhetünk,  az "Et demain?" részleg pedig a jövő élelmiszerellátásának témakörét járja körbe,  miközben a gyerekeket a „Miam Miam!” gasztronómiai játéktér várja.

A kultikus központban lesznek időszakos kiállítások is, a műhelymunkákon résztvevők pedig megkóstolhatják, megérinthetik és megszagolhatják a konyhaművészeti alkotásokat.

További információ:  https://citegastronomielyon.fr

 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai