Ismét a régi pompájában tündököl a Sirha Lyon

A tavalyi, meglehetősen visszafogott rendezés után idén januárban ismét a megszokott időpontban, óriási, tolongó tömeg kíséretében, közel 200 ezer nm2-nyi kiállítói területen, több mint 4 ezer kiállító részvételével tartják az FMCG-szektor és a Horeca-ágazat egyik legmeghatározóbb szakmai rendezvényét. Exkluzív tudósítás a helyszínről.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Folyamatosan hömpölygő, hatalmas tömeg, mindenütt kóstoltatás a standokon: a Sirha Lyon a Covidot követően végre visszatért a "rendes kerékvágásba", és a megszokott hangulatos, vérpezsdítő, élő, vibráló, pulzáló szakmai nagyrendezvény arcát mutatja, mondja a helyszínről az esemény kapcsán Bősze Ákos, a magyarországi METRO Nagykereskedelem HoReCa Üzletágfejlesztési vezetője. 

 

Bár a nagyrendezvényt megelőző napokban Franciaország hírnevét némileg megtépázta az országos sztrájkokról szóló híradások, amelyek természetesen Lyon városát is érintették, azonban, mint alkalmi tudósítónktól hallhattuk, szerencsére ez a nehezítő körülmény nem játszott semilyen szerepet a vasárnap és hétfőn zajló szakácsrendezvény, a Bocuse d'Or világbajnoki döntőre érkező magyar csapat esetében. Minden csomagjuk rendben megérkezett, és az alapanyagokat, felszereléseket szállító teherautó is időben megjött a verseny helyszínére. Ráadásul, a hétfői versenynapra készülő magyaroknak csak egy-két apróságot kell csupán beszerezniük a helyszínen, annyira alaposan becsomagoltak mindent, és felkészültek a világviadalra, hogy most szinte a Buddha nyugalmával figyelik a történéseket.

Például a Sirha kiállítás METRO strandján is fesztelenül, stressz nélkül beszélgettek a szombati, 16 órakor tartott nemzetközi megnyitó alkalmával a többi csapat tagjaival, és közösen latolgatták az esélyeket.

A nagyon jó hangulatban zajlott nyitóesemény kapcsán a magyarok esélyeiről természetesen mi is megkérdeztük alkalmi tudósítónkat, Bősze Ákost, aki a következőket válaszolta: "Nehéz lenne előre megmondani, hogy ki nyeri az idei világbajnoki címet. Az biztos, hogy a skandinávok ismét uralni fogják a mezőnyt, viszont ahogy látom, a franciákat képviselő fiatal szakácslány is nagy dobásra készül, őt sem lehet figyelmen kívül hagyni. Én az első háromba joggal várnám akár a japán vagy az amerikai versenyzőt is. És ne feledkezzünk el az észt csapatról sem, szerintem ők is okozhatnak meglepetést!"

A tradíció, a hagyomány és az esemény alapítója kapcsán a METRO standján tartott megnyitó alkalmával ott volt, és természetesen a verseny mindkét napján jelen lesz Jerome Bocuse, akinek édesapja alapította a világ legfontosabb szakácsversenyét, és családja számára szintén kihagyhatatlan ez az örökség, folytatják ezt a szép és világra szóló és meghatározó hagyományt. 

Egy biztos, vasárnap már felharsannak a kürtök, trombiták, és minden lehetséges módon támogatják és buzdítják majd a versenyzőket honfitársaik - ahogy ez már szintén hagyomány. Első nap a norvégok, japánok, svédek verseny munkáira kell nagyon odafigyelni, mondja Bősze Ákos, második nap reggel pedig másodikként kezdenek majd a mieink, akkor pedig szintén elkel a szurkolás. 

Forrás: METRO / Turizmus Online


Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai

Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai 

A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.