Itt a Bocuse d'Or hazai versenyének kiírása

A 2021-es magyar döntőn való megmérettetésre a szakácsok pályázatát várja szeptember 5-ig a Magyar Bocuse d’Or Akadémia.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Mint ezzel kapcsolatos felhívásukban közzéteszik, keresik azt az elhivatott és tehetséges szakácsot, aki a következő Bocuse d’Or Europe versenyen képviselheti Magyarországot, és sikeres szereplés esetén kvalifikálja magát a Bocuse d’Or Lyon 2023-as világdöntőjére.

A beérkezett pályamunkákból az Akadémia elismert séfjei, Hamvas Zoltán elnökletével választják ki a legígéretesebb recepteket, hogy azok alkotói élőben is bemutathassák tehetségüket az idei magyar döntőn.

 

A pályázás feltételei:

· A pályázó 2023. január 23-ig betölti a 23. életévét

· magyar állampolgár

· elhivatott a szakma iránt, kitartó, nyitott a fejlődésre és csapatmunkában ugyan úgy képes sikereket elérni, mint önálló munkájában

· rendelkezik Commis-val

*konyhai segítő, aki 2001. január 31. után született

A pályázat 2 témája és a kötelező elemek:

· Téma 1.(12 főre): 2 db BALATONI SUDÁR ponty - kb. 2 kg +/- 20%/db

és

· Téma 2.(12 főre):

Mangalica: a teljes állat bármely része felhasználható, de kötelező fő elemként azonosítható kell legyen a TARJA és a NYELV

*A fenti mennyiségek a maximálisan felhasználható egységek

A pályázat benyújtásával kapcsolatos információk:

· a benyújtás határideje: 2021. szeptember 5., 24:00 óra

· a benyújtás módja: emailben, a sales@bocuse.hu címre,

· a jelentkező pályázatát akkor tekintheti elfogadottnak, ha a fenti témára írt fényképpel kísért receptjének átvételéről írásbeli visszajelzést kap.

 A Bocuse d’Or verseny állomásai:

-  A Magyar Döntő résztvevőinek kihirdetése: 2021. szeptember 10. (maximum 5 fő)

· Bocuse d’Or Magyar Döntő: 2021. október 21. Budapest, Hungexpo

· Bocuse d’Or Europe Döntő: 2022. március 21-23. Budapest, Sirha, Hungexpo

 

Forrás: Bocuse d'Or Akadémia Magyarország


Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.