Kék tejeskávé - mi jöhet még?

Az ausztráliai Matcha Mylkbar vegán café feltalált egy italt, amely citromot, gyömbért, agávét, kókusztejet illetőleg kék algát tartalmaz.

A Melbourne-ben kotyvasztott formabontó ital ellenértéke 8 dollár és színre lépése után gyakorlatilag letarolta az internetes közösségi médiát. A News Corp Australia által meginterjúvolt Mark Filippelli, a Matcha Mylkbar társtulajdonosa elmondta, hogy az általuk kiötlött innivaló zamata a meleg citroméhoz és gyömbéréhez fogható, némi mézes beütéssel, ám mivel a méz nem vegán étel, így az agávéra esett a választásuk helyette.

A bár hivatalos Instagram profilja szerint a különlegesség a színét nem fekete áfonyától, nem színezékektől, de még csak nem is „Photoshoptól” kölcsönzi, hanem esetében E3 élő kék moszatról, citromról, agávéról, gyömbérről, illetve kókusztejről beszélünk.

Az oldal szerint tehát csodás hatást gyakorol a szervezetünkre, és ízletes.

Az „E3 élő kék algák” biológiai szuperételek, melyeket 100 százalékban Aphanizomenon flos-aquae (AFA) alkot. Az AFA a szó szoros értelmében nem moszat, hanem a cianobaktériumok egy, az édes és sósvizekben egyaránt fellelhető fajtája. Ezeket az „azúr algákat” 70 százalékban kiemelkedően magas szinten feldolgozható fehérjék, s emellett több mint 65 féle vitamin, ásványok, enzimek, aminosavak és zsírsavak alkotják.

Növényi eredetű és genetikailag nem módosított anyagról beszélünk, amely a Baltikumtól kezdve a Nagy Tavakig az egész világon megtalálható. Annyiban különbözik például a Spirulina vagy Chlorella nevű „mikroalgáktól”, hogy míg ezeket főleg emeberek tenyésztik, a „kék algák” vadon nőnek.

Az extravagáns színezetű keverék a weben óriási sikernek örvend, és Filippelli már négy nap alatt hihetetlen volumenű eladásokat tud felmutatni belőle.


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.