Keresik a „Jövő Borászát”

A Vinum Praemium Alapítvány ösztöndíjprogramja a legelhivatottabb borászhallgatók előrejutását segítheti elő.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Vinum Praemium Alapítvány meghirdeti a Borászok Borásza Ösztöndíj Programot! Pályázhat minden fiatal magyar, az Alapítvány partnerintézménynél felsőfokú szőlész-borász képzésen részt vevő hallgató. Cél a jövő Borászok Borászának megtalálása, aki választott hivatása iránt elkötelezett, határozott jövőképpel rendelkezik és számára a „tökéletes bor” elkészítése mellett a közösség építése, ápolása egyaránt fontos.

Mit lehet nyerni a Borászok Borásza Ösztöndíj Programmal?

  • a „Jövő Borásza” cím viselése egy évig.
  • féléves külföldi szakmai gyakorlat bruttó 1.000.000,- Forintos anyagi támogatása
  • szüret valamely Borászok Borászánál vagy Borászok Borásza jelöltnél
  • tiszteletjegy a Borjog és Bormarketing 2019. Konferenciára
  • meghívó a Borászok Borásza gálára az ünnepélyes eredményhirdetésre.

Nevezési feltételek és a pályázat keretein belül benyújtandó iratok:

  • Aktív hallgatói jogviszony az alábbi oktatási intézmények valamelyikének szőlész-borász alapképzésén: Szent István Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Pannon Egyetem, Eszterházy Károly Egyetem
  • Legalább négy sikeresen lezárt félév
  • Be nem töltött 29. életév
  • Tanszéki ajánlás (Fontos információ: egy oktatási intézmény legfeljebb öt hallgatót ajánlhat)
  • Kitöltött adatlap
  • A pályázó nyilatkozata arról, hogy még nem vett részt külföldi szakmai gyakorlaton
  • Legalább egy igazolt szüreti részvétel
  • Magyar nyelvű dolgozat az adott év aktuális téma-kiírásának megfelelően
  • Minimum középfokú angol nyelvismeret
  • Magyar állampolgárság.

A pályázat kiírása és elbírálása:

Az aktuális téma kiválasztásáról a Vinum Praemium Alapítvány - Borászok Borászaiból álló - jelölőtestülete dönt.

2017. aktuális témája: „Szőlőtermesztési- és borászati technológiák vizsgálata”

/A legalább 15 és legfeljebb 25 oldal terjedelmű dolgozat formai és tartalmi követelményeinél a Pályázó által látogatott felsőoktatási intézmény szakdolgozat készítési útmutatója az irányadó./

A pályázati anyagok leadásának határideje: 2017. október 31.

A pályázati anyagok leadásának helye: a Vinum Praemium Alapítvány székhelye.

A beérkezett dolgozatokat az alapítvány által felkért szakirányú egyetemi oktatók előzetesen értékelik, majd oktatási intézményenként a legjobbra értékelt dolgozatot rövid szakmai összefoglalóval ellátva a Vinum Praemium Alapítvány - jelölőtestülettel kiegészített – kibővített kuratóriuma elé terjesztik. A „Jövő Borásza” cím odaítéléséről az Alapítvány kibővített kuratóriumi ülése dönt. A „Jövő Borásza” kitüntető címet minden évben egy hallgató nyerheti el.

A Borászok Borásza ösztöndíjprogram szakmai vezetője: Dr. Lukácsy György adjunktus, Szent István Egyetem, Szőlészeti Tanszék

A Vinum Praemium Alapítvány ösztöndíjprogramban részt vevő szakmai együttműködő partnerei: a Szent István Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Pannon Egyetem, és a Károly Róbert Főiskola.

Forrás: Élelmiszer Szaklap


Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.