Két vidéki ismert topétterem feladta

Egy pécsi és egy esztergomi vendéglátóhely is lehúzza a rolót.

Pécs egyik legjobb étterme, a legendás Aranykacsa, amelynek nem kisebb név a tulajdonosa, mint a vendéglátós szakma ismert és elismert alakja, Háber Tamás azt közölte hétfőn az étterem közösségi oldalán, hogy a gázszolgáltatójuk által szabott kiszámíthatatlan feltételekkel - a jelenlegi földgáz költségeik 15-20 szoros értékén - nem kötnek szerződést a gázszolgáltatásra, ezért éttermi vállalkozásuk működését bizonytalan időre felfüggesztik. Vendégeinknek köszönik a több mint 40 éves hűséges kitartást, és tavasszal döntenek arról, hogy tudják-e folytatni a tevékenységüket. A tulajdonos a dolgozóknak is megköszönte, hogy az utolsó pillanatig kitartottak mellettük.

 

Szeptember 25-én nyitott ki utoljára Esztergom egyik legjobb étterme. Vidra Péter értő szakmai irányítása alatt a Rózsakert éppen azt az újító vonalat képviselte a hazai gasztronómiában, amely tisztelettel adózott a nagy francia szakácsiskola, valamint a magyar konyha tradíciói előtt - írja az nlc.hu. A színvonalas gasztrohely közösségi oldalán tett szűkszavú bejegyzéséből nem derül ki a pontos ok, de a jelen gazdasági környezetben csodálkoznánk, ha nem a kigazdálkodhatatlan energiaárak miatt döntöttek volna így.

 

Több mint 20 év után szeptember végén bezár az egyik legjobb Pest környéki gourmet étterem is, a gyáli Galopp Major, amely hagyományos csárdából lépett nagyot előre 2019-ben, és kínált egészen ezidáig izgalmas, kortárs magyar konyhát. Ők ezt követően már csak rendezvények alkalmával fogadnak vendégeket - írja ugyancsak az nlc.

Nem ezek az első és feltehetőleg utolsó "hibernálások" a hazai turizmus-vendéglátásban. Sok létesítmény kényszerül arra, hogy átmenetileg szüneltesse üzemelését az egész szakma számára sajnos jól ismert okokból. Egyebek között a soproni Lövér Hotel is így döntött, amelyről a Turizmus Online is írt.

Ausztriában szintén szenved a szakma a soha nem látott módon égbe szökött energiaáraktól, ott azonban már ígért kompenzációt a vállalkozásoknak a szövetségi kormány, amiről ITT írtunk.

 


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.