Ki lesz 2020-ban az Év Bortermelője?

A Magyar Bor Akadémia kihirdette „Az Év Bortermelője Magyarországon” díj öt legtöbb szavazatot kapó termelőjét, akiknek esélyük nyílik megszerezni az idén 30. alkalommal átadásra kerülő elismerést. A jelölési szakaszban több mint 300 szakember véleményének összesítésével választották ki a TOP 5-öt, a győztest december 4-én jelentik be.

Magyar Bor Akadémia idén már 30. alkalommal ítéli oda a nagy megbecsülésnek örvendő kitüntetést. Nemrég lezárult a díj jelölési szakasza, ahol több mint 300 borász, borszakíró, szakértő, oktató, étteremvezető, sommelier és chef véleményének összesítése után a Magyar Bor Akadémia kihirdette azt az öt, legtöbb szavazatot kapott termelőt, akik esélyesek a végső győzelemre. 

A korábbi évek hagyomány szerint a Magyar Bor Akadémia egy rendezvényt szervezett a jelöltek bemutatkozására, melyen a nagyközönség és a szakma is személyesen találkozhatott a jelöltekkel és boraikkal. Idén a pandémiás helyzetben ezt a programot hivatott pótolni a jelöltek által készített rövidfilmek közreadása, amelyek érdekes és személyes hangvételükkel gazdagítják a példamutató borászainkról kialakított eddigi képet.

A győztes kilétére december 4-én derül fény, amikor is összesítésre kerülnek a Magyar Bor Akadémia tagjainak szavazatai, és déli 12 órakor kezdődően online sajtótájékoztató keretében jelentik be a szavazás eredményét, 2020 Év Bortermelőjét Magyarországon.

Az idei jelöltek abc sorrendben a következők:

-     Borbély Tamás (Badacsonyi borvidék)

-     Figula Mihály (Balatonfüred-Csopaki borvidék)

-     Ipacs Szabó István(Villányi borvidék)

-     Liptai Zsolt(Pannonhalmi borvidék)

-     Nyúlné dr. Pühra Beáta(Etyek-Budai borvidék)

A jelöltekről készült kisfilmek az alábbi linken tekinthetők meg:

Az Év Bortermelője Magyarországon 2020 díj jelöltjei - YouTube

 

 

Forrás: Flow pr


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?