hirdetés

Ki lesz 2020-ban az Év Bortermelője?

A Magyar Bor Akadémia kihirdette „Az Év Bortermelője Magyarországon” díj öt legtöbb szavazatot kapó termelőjét, akiknek esélyük nyílik megszerezni az idén 30. alkalommal átadásra kerülő elismerést. A jelölési szakaszban több mint 300 szakember véleményének összesítésével választották ki a TOP 5-öt, a győztest december 4-én jelentik be.

hirdetés

Magyar Bor Akadémia idén már 30. alkalommal ítéli oda a nagy megbecsülésnek örvendő kitüntetést. Nemrég lezárult a díj jelölési szakasza, ahol több mint 300 borász, borszakíró, szakértő, oktató, étteremvezető, sommelier és chef véleményének összesítése után a Magyar Bor Akadémia kihirdette azt az öt, legtöbb szavazatot kapott termelőt, akik esélyesek a végső győzelemre. 

pixabay.com
pixabay.com

A korábbi évek hagyomány szerint a Magyar Bor Akadémia egy rendezvényt szervezett a jelöltek bemutatkozására, melyen a nagyközönség és a szakma is személyesen találkozhatott a jelöltekkel és boraikkal. Idén a pandémiás helyzetben ezt a programot hivatott pótolni a jelöltek által készített rövidfilmek közreadása, amelyek érdekes és személyes hangvételükkel gazdagítják a példamutató borászainkról kialakított eddigi képet.

A győztes kilétére december 4-én derül fény, amikor is összesítésre kerülnek a Magyar Bor Akadémia tagjainak szavazatai, és déli 12 órakor kezdődően online sajtótájékoztató keretében jelentik be a szavazás eredményét, 2020 Év Bortermelőjét Magyarországon.

Az idei jelöltek abc sorrendben a következők:

-     Borbély Tamás (Badacsonyi borvidék)

-     Figula Mihály (Balatonfüred-Csopaki borvidék)

-     Ipacs Szabó István(Villányi borvidék)

-     Liptai Zsolt(Pannonhalmi borvidék)

-     Nyúlné dr. Pühra Beáta(Etyek-Budai borvidék)

A jelöltekről készült kisfilmek az alábbi linken tekinthetők meg:

Az Év Bortermelője Magyarországon 2020 díj jelöltjei - YouTube

 

 

(forrás: Flow pr)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Utazási irodásként miképp készülnek a majdani esetleges nyitásra?

Kiadónk társoldalai