Kié a Villányi borvidék legjobb stifoldere?

Két kategóriában osztottak ki díjakat: "A Villányi borvidék legjobb stifoldere 2015" díjat kapta Nagypál Róbert (Palkonya) és különdíjban részesült a Bock Hotel szarvas szalámija.

A szakmai zsűri gasztro bloggerekből, séfekből, helyi borászokból, zenészből és sajtóképviselőből állt. A bírálók: Nemesné Barbara, Szabó Eszter, Csíki Sándor, Kalmár László, Kozma Szabolcs, Nagypál József, Pauli Zoltán, Pesti Zoli és Siklós Erik a Magyar Olimpiai Bizottság sajtófőnöke.

A kóstolás anonim módon zajlott, 20-pontos rendszerben, egy kategóriában, de a klasszikus receptúrától való jelentősebb eltérést előre jelezni kellett. A zsűri először kiválasztotta a TOP 10 szalámit, majd újrakóstolták és újrapontozták a legjobb tizet és a két pontozás összegéből alakult ki a végeredmény.

A LEGJOBB STIFI 33 minta közül:

1. Nagypál Róbert, Palkonya

2. Kozma Szabolcs, Vokány

3. Kozma Szabolcs, Vokány

A KÜLÖNDÍJAT a Bock Hotel szarvas szalámija nyerte.

Magas minőségű, változatos, izgalmas íz-világú termékeket neveztek be a készítők a versenyre, kiegyensúlyozott, erős mezőnyt alkotva, ezért a zsűrinek, idén jóval nehezebb dolga volt. - mondta Pauli Zoltán szervező - A versennyel azt a szándékot sikerült erősíteni, hogy ez a remek, házi termék eredetvédett, Dél- Baranyai különlegességként kerüljön vissza a köztudatba.

Forrás: Vendég & Hotel

Forrás: Villányi Borvidék


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.