hirdetés

Kiöntötték a németek a sört a lefolyóba

A koronavírus-járvány miatti korlátozó intézkedések miatt tavaly november óta zárva tartanak az éttermek, a szállodák és a kocsmák. Ha pedig zárva a kocsma, nincs vendég, ha nincs vendég, akkor nincs, aki csapolt sört igyon, ha nem isznak csapolt sört, nem is rendelnek csapolni való sört a sörfőzdéktől. 

hirdetés

Éppen ezért német sörfőzdék arra kényszerültek, mivel az eladatlan sörnek lejárt a szavatossága, hogy kénytelenek voltak kiönteni.

Az érintett sörfőzdék szerint ráadásul több millió eurót érő sörkészlet landolt a lefolyóban, adta hírül az index.hu a Reuters nyomán.

A német sörfőzők két szövetsége, a DBB és a VPBD is a sörkereslet megcsappanása miatt levélben szólította fel a német kormányt: adjanak pénzügyi támogatást annak érdekében, hogy az ipar ki tudjon lábalni a koronavírus okozta gazdasági válságból. A bárok és kocsmák részesültek állami segítségben, de a sörfőzdékre senki sem gondolt. 

A nyílt levelet nagyjából 300 sörfőzde, mások mellett a Carlsberg Deutschland, a Bitburger Braugruppe, a Krombacher és a Paulaner Brauerei látta el szignójával – írja a Reuters

 

(forrás: Reuters / index)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit szól ahhoz, hogy kötelező a védettségi igazolvány az éttermek, szállodák belső tereinek használata esetén?

Kiadónk társoldalai