Kivágták a lazacét

A Budai Gourmet Fesztivál keretében rendezte meg a METRO Vevőakadémia az Első Országos Lazacbontó Bajnokságot. A versenyt a Cascade Étterem konyhafőnöke, Kiss Krisztián nyerte. 

A csaknem harminc vállalkozó szellemű versenyző (a nyílt bajnokságok szabályai szerint nem kategorizálták a versenyzőket) két elődöntőben döntötte el, kik vehetnek részt a bajnokság fináléjában.

A tíz döntőbe jutónak maximálisan nyolc perc állt rendelkezésére, hogy a verseny szabályai szerint filézzék lazacukat. Az első hazai lazacbontó bajnok Kiss Krisztián, a Cascade étterem séfje lett, aki jóval a szintidőn belül teljesítette a feladatot és a szakmai zsűritől a legmagasabb pontszámot kapta. (A versenykiírás szerint nem csak az időeredmény, hanem a munka minősége, és a lazac gazdaságos feldolgozása is értékelési szempont volt.) A legjobb eredmény büszke tulajdonosa a Marine Harvest jóvoltából egy két főre szóló négy napos norvég utat nyert, melynek részeként megtekintheti Európa egyik legnagyobb lazac farmját. A második helyezett Ámon Attila (Tigris Étterem és Borbár) a harmadik Olivier Marchand (Château Visz) lett.

"Igazából nem készültem a versenyre, csak tegnap döntöttem el, hogy kihasználva az alkalmat, hogy éppen szabadnapos vagyok, kipróbálom tudásomat. Nem vagyok izgulós típus, több versenyen is indultam már, de azért a döntő előtt egy kicsit már megemelkedett az adrenalinszintem, hiszen szenzációs kollégákkal szállhattam versenybe. Nagyon örülök a győzelmemnek, és érdeklődéssel várom a norvégiai utazást, és a látogatást a lazacfarmon" - mondta a győztes Kiss Krisztián a Vendég&Hotel kérdésére.

(Tekintse meg képgalériánkat a versenyről. Foto: Kolbe Gábor)


Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.