Korai szüretre készülnek Tokajban

Nagyon kellene csapadék a Tokaj-hegyaljai borvidéken, ennek híján nem tud kiteljesedni az a minőség, ami benne rejlik az évben – állítja Balassa István borász, a tizenegy, zömmel kisebb, kézműves tokaji pince összefogásával létrejött Tokaji Borászok Asztaltársasága elnöke. A szervezet közös borkörúttal mutatkozik be október 1-én - írja az Agromonitor.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az asztaltársaságba Tokajban tevékenykedő, magas minőséget képviselő pincészeteket hívtak meg, amelyek tenni kívánnak a városért és a tokaji bor hírnevének öregbítéséért. Jelenleg a Balassa Bor, a Benkő borház, a Dobogó pincészet, az Erzsébet pince, a Gizella pince, a Hímesudvar pincészet, a Majoros birtok, a Paulay borház, a Pinceköz borászat, a Sauska Tokaj és a Zöld birtok alkotják a Tokaji Borászok Asztaltársaságát. Ez egy nyílt szövetség; ha kinövi magát egy-két fiatal tokaji borász, aki megfelel az asztaltársaság kritériumainak, azokat szeretettel várjuk – tette hozzá az MTI-nek nyilatkozó Balassa.
Terveik szerint a Tokaji Borászok Asztaltársasága negyedévenként jelentkezik egy-egy nagyobb volumenű rendezvénnyel, első alkalommal október 1-jén, a tokaji borfesztivál keretében megrendezett borkörúttal. Ennek öt állomása során bemutatkozik mind a tizenegy pincészet, ezek borai mellett számos gasztronómiai és kulturális program is várja a látogatókat.
Az idei évjáratról szólva Balassa úgy fogalmazott: „ha kimegyünk a dűlőkbe, gyönyörű kép mutatkozik, de ez sajnos még nem mutatja azt, ami a szőlőben van”. Szerinte érdekes lesz az évjárat, mert nagyon kellene csapadék, ennek híján nem fog tudni kiteljesedni az a minőség, ami benne rejlik az évben. Eső nélkül is jó év lesz, de lehetne még benne több – fogalmazott. A száraz borok alapanyagai nagyon szépek, egyelőre nagyon kevés nyoma mutatkozik viszont az aszúsodásnak. Míg más évjáratokat, például a 2010-est novemberben szüretelték, idén korábban fognak – állította. Most úgy tűnik, hogy már októberben le fog zajlani a szüret. (forrás: MTI / Agromonitor)


Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai

Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai 

A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.