Közeleg a karácsony...

Ennek egyik legbiztosabb jele, hogy sorra jelennek meg a különféle gasztrokiadványok. Itt van mindjárt közülük kettő.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egyik közülük a Magyar Konyha Top 10 Gasztrokalauz kiadványa, amelyben gyakorlatilag Top 10 hegyek találhatók. Van benne fine dining, gourmet, gasztrobár, terasz és kerthelyiség, kifőzde, mediterrán és ázsiai konyha. Többféle street food változat, burgerek, reggelizőhelyek, újhullámos kávézók, kézműves cukrászdák, borbárok, sörözők, mentes és vegán helyek, valamint pékségek toplistája. A kiadvány bevezetőjében, Vinkó József főszerkesztő írásából az derül ki, ők maguk, a készítők is csodálkoznak azon, mennyi és hány új hely nyílt a tavalyi kiadványhoz képest.És arra is felhívják a készítők a figyelmet, hogy kalauzok kimondottan ínyenceknek szánt topkiadvány. Tesztelőik között szakács, gasztronómus és újságíró szerepelt, egyikük sem pontozott a teszt során, hanem egyfjata hangulatjelentés alapján állították össze az idei listát.

 Másik pedig a HVG Könyvek gasztrosorozatába illeszkedve Wine Folly, A bor nagykönyve címet viseli, és szintén az ünnepi vásárlói könyvrohamra jelent meg. A magyar szerkesztők szerint ez a (szintén) topkiadvány nem egy egy szuszra való olvasmány, hanem inkább praktikus segédkönyv, amit akkor érdemes elővenni, amikor egy-egy téma (most adott esetben a bor) terítékre kerül.Ugyanis egy-egy borfajtáról a borrégiókon át sokféle információ nyerhető belőle. A könyv(sorozat) egyébként azért lett nagyon népszerű a világban mindenütt, mert "emészthető" nyelven és stílusban, szórakoztató módon mutatja be most például a boros alapokat, a különféle borstílusokat és borvidékeket.

Forrás: Vendég & Hotel


Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.