Közösen mutatkoznak be a V4-ek borai

Magyar, cseh, lengyel és szlovák borok versenyeznek a VinCE Budapest Wine Show-n április 5. és 7. között. A rendezvényen a V4 országok saját standokon mutathatják majd be legjobb boraik válogatását. Magyarország ötödik alkalommal tölti be a Visegrádi Csoport (V4) elnökségét, a VinCe által és a Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködésben szervezett bormustra az eseménysorozat része. A legkiválóbb V4-es pincészeteket külön is díjazza majd 12 hazai és külföldi szakértő.

A VinCE Budapest Wine Show szervezőinek célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak a környező országok borainak. Idén a V4-es országok borai versenyeznek a Várkert Bazárban, a térség legnagyobb borszakmai találkozóján. A VinCE Budapest 2018 Wine Show-ra 12 cseh, lengyel, szlovák és magyar szakértő szigorú szempontok alapján szelektálta a négy ország borkínálatát, amelyet a VinCE Budapest látogatói is megkóstolhatnak április 5. és 7. között.

A V4 Wine Challenge elnevezésű versenyen a borbírálat április 5-én, csütörtökön lesz, április 6-án reggel pedig a Bárkert Bisztróban sajtóreggelin ismerhetik meg az újságírók a nyertes kínálatot. A VinCE Budapest 2018 Wine Show-n a Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködve alakítanak ki idén először V4-es standokat, így a nagyközönség számára is elérhetővé válik a V4 országok borkínálata.

„Kiváló fórum lesz ez a régión belüli szakmai kapcsolatok erősítésére, jövőbeni együttműködési lehetőségek megvitatására, ami reményeink szerint hosszú távon előnyére válhatnak a magyar borászati ágazatnak is” – nyilatkozta az eseményről a VinCE Magazinnak Varju Krisztina Dóra, Magyarország 2017-2018. évi V4 elnökségének lebonyolításáért felelős miniszteri biztos. Az eseményen ezenkívül 160 magyar és külföldi pincészet mutatkozik be, illetve a három nap alatt összesen húsz mesterkurzust tartanak világhírű borászok és borszakírók részvételével.

Forrás: Vendég & Hotel


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.