A francia Guy Savoy érdemelte ki a legjobb étterem címét
Guy Savoy, a három Michelin csillagos Monnaie de Paris étterem séfje tavaly még a 4. helyezet volt, idén azonban már a lista első helyével büszkéledhet, vagyis 2017-ben övé a világ legjobb étterme! Guy Savoy diadalát nagyban elősegítették a híres ételkreaciói, mint pl. a szarvasgombás articsóka leves, megbolondítva egy kis szarvasgombás levelestésztával.
A zsűri egyik különdíját az ún. Alain Ducasse Entreprise nyerte el, mellyel azt díjazták, hogy a híres séf gasztro birodalma milyen nagy hatással van a világ ízeire.
Japán és Franciaország a 2017-es LA LISTE élén
A 2017-es lista vezető országa ismét Japán lett, hiszen 116 étterme került fel a listára, ezzel a listán szereplő 61 ország élére került. 113 éttermével Franciaországé lett a második hely. A La LISTE olyan nemzetközi gasztronómiai lista, melyet nem csupán egy szakmai zsűri véleménye alapján, hanem a fogyasztók, az előkelő gasztronómiai kalauzok (Michelin, Gault-Millau…) és bloggerek értékelése alapján állítanak össze.
10 000 « Best Value » étterem
A 2017-es LA LISTE újdonsága egy 130 országból kikerült 10 000 « Best Value » éttermi válogatás. Ebbe az ajánlásba azok az éttermek kerülhettek be, melyek minőségi ételeket kínálnak elérhető árakon. Másik újdonság, hogy a LA LISTE már elérhető egy többnyelvű (francia, angol, spanyol, portugál,kínai, japán) mobilapplikáción keresztül is.
Forrás: Vendég & Hotel Online