LA LISTE: Ismerje meg a világ top éttermeit!

2015-ben hozták létre az új “La Liste” nevű gasztronómiai listát, mely a világ legjobb 1000 éttermét veszi sorra. Lássuk idén kik kerültek be a 2017-es LA LISTE élvonalába.

A francia Guy Savoy érdemelte ki a legjobb étterem címét

Guy Savoy, a három Michelin csillagos Monnaie de Paris étterem séfje tavaly még a 4. helyezet volt, idén azonban már a lista első helyével büszkéledhet, vagyis 2017-ben övé a világ legjobb étterme! Guy Savoy diadalát nagyban elősegítették a híres ételkreaciói, mint pl. a szarvasgombás articsóka leves, megbolondítva egy kis szarvasgombás levelestésztával.

A zsűri egyik különdíját az ún. Alain Ducasse Entreprise nyerte el, mellyel azt díjazták, hogy a híres séf gasztro birodalma milyen nagy hatással van a világ ízeire.

Japán és Franciaország a 2017-es LA LISTE élén

A 2017-es lista vezető országa ismét Japán lett, hiszen 116 étterme került fel a listára, ezzel a listán szereplő 61 ország élére került. 113 éttermével Franciaországé lett a második hely. A La LISTE olyan nemzetközi gasztronómiai lista, melyet nem csupán egy szakmai zsűri véleménye alapján, hanem a fogyasztók, az előkelő gasztronómiai kalauzok (Michelin, Gault-Millau…) és bloggerek értékelése alapján állítanak össze.

10 000 « Best Value » étterem

A 2017-es LA LISTE újdonsága egy 130 országból kikerült 10 000 « Best Value » éttermi válogatás. Ebbe az ajánlásba azok az éttermek kerülhettek be, melyek minőségi ételeket kínálnak elérhető árakon. Másik újdonság, hogy a LA LISTE már elérhető egy többnyelvű (francia, angol, spanyol, portugál,kínai, japán) mobilapplikáción keresztül is.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Hamarosan jön a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Hamarosan jön a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.