Lappföldi vodkamesterek jártak Budapesten

Magyarországra látogattak a finn vodkamesterek. Markku Raittinen és Pekka Pellinen egyenesen Lappföldről érkezett, hogy egy interaktív előadás keretében beavassák Budapest legelismertebb bárjainak mixereit a finn vodka titkaiba. Pekka néhány rendhagyó koktélkülönlegességgel is készült, majd a program után a két szakember a Finlandia Vodka Longdrink versenyén zsűrizett.

A vodka eredete a mai napig nem tisztázott, sokan és sokat vitatkoznak arról, hogy Lengyelországból vagy Oroszországból indult-e hódító útjára az ital. Legyen azonban bármekkora is a dilemma, a két finn szakértő, Markku Raittinen és Pekka Pellinen szerint a legtisztább vodkát Finnországban készítik.

 

A tízezer éves gleccsermorénából nyert kristálytiszta víz, a hatsoros árpa és a különleges, természetbarát desztillációs gyártási módszer: ezekben rejlik a finnek kedvencének titka” – kezdte Markku Raittinen vezető vodkamester. –  „Hosszú évek óta tartok tréningeket, jártam már munkaügyben Magyarországon is, tavaly pedig volt szerencsém néhány napot turistaként is eltölteni a fővárosban. A magyar emberek nagyon kedvesek, és örülök, hogy most újra találkozhattam az itteni lelkes, elhivatott kollégákkal.”

 Pekka Pellinen, a párlat Global Brand Mixologist-ja a legújabb koktéltrendek bemutatása mellett olyan különleges „köntösbe öltöztette” kreációit, mint például a popcornos vagy a street foodos papírdoboz.

 

Imádom meghökkenteni az embereket, látni az arcokon a csodálkozást, amikor egy-egy rendhagyó ötlettel állok elő. Kedvencem a Bloody Mary, mert az egyik legsokoldalúbb koktél, rengeteg lehetőség rejlik benne, mindenhez passzol, és a különböző változatok elkészítése során egy kicsit a szakács szenvedélyemnek is hódolhatok” – mesélte Pekka, aki titkos koktélos kellékeit is megmutatta egy fotó kedvéért.

 A szakmai programok után a két vodka guru a Finlandia Vodka Longdrink versenyére bejutott 12 döntős közül kiválasztotta a végső befutót, akinek kreációja az idei nyár Finlandia Longdrinkje címet nyerte el. A nemzetközi zsűri által előválogatott mezőnyből a 26 éves Nagy Krisztián került ki végül győztesként, aki egy passion fruitos italkompozíciójával vette le a szakértőket a lábukról.

Forrás: Vendég & Hotel


Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.