Levest levessel

Aki sok levest eszik, sokáig él. A leves a gyomor szeretője - ilyen megállapításokat hallhattunk az Újházi tyúkhúsleves szülőhelyén, a Gundel Étteremben. A 77 leves receptjét is tartalmazó Leveskönyv bemutatóján jártunk.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Vinkó József, a Magyar Konyha gasztrokultúrális magazin főszerkesztője alapozta a meghívottak jó étvágyát a sajtótájékoztató után felszolgált levesekhez. Többek közt elmondta, novemberi lapszámukhoz egy olyan különleges formátumú és tartalmú kiadvánnyal rukkoltak elő - ez a Leveskönyv -, amelyben 77 klasszikus recept, emellett levesekhez kapcsolódó anekdotagyűjtemény, valamint levesbetétek és új technológiák bemutatása is szerepel.

Lévai Anikó, a magazin szerkesztőbizottságának elnöke ehhez hozzátette, számára és családjának, akárcsak sokmindenkinek a magyarok közül, mennyire fontos egy jó leves, amely szinte egy levegővétel a főétkezés előtt, és az emberi, meleg és szeretetteljes találkozások kapcsolatok egyik fontos eleme. Hozzátette, az október 29-i bemutató helyszíne sem véletlen, hiszen a Gundel az az ikonikus hely, aholy anno - sok más klasszikus étel mellett - az Újházi tyúkhúsleves is megszületett. Ki a palóc a palóslevesből? Mi valójában a kőleves háttere? - erre is válaszokat kapunk az új kis kiadványukból.

Végül Berta László, a zalaegerszegi illetőségű Zalaco vezetője is szót kapott, aki vendéglátással és sütőipari termékekkel foglalkozó cégét mutatta be röviden, és azt is elárulta, miért volt fontos számukra, hogy támogassák a most megjelent Leveskönyvet.

Litauszky Zsolt, a Gundel executive chefje jött ki fürgén a konyháról, még a tálalást megelőzően, hogy elárulja, egy több mint négy órát fővő, marhafartőt, kakast, velőscsontot rejtő, igazi Gundeles Újházi tyúkhúslevessel örvendezteti meg a jelen lévőket, majd egy kalandosnak nevezett, naranccsal, gyömbérrel megbolondított őszi sláger, a sütőtökleves kerül csészében a vendégek elé, végül pedig a szarvashússal, fürjtojással bélelt "nagyágyút", a Legényfogólevest küldi ki a konyháról, Lévai Anikó egyik nagy kedvencét, aki külön kérte, hogy ez mindenképp szerepeljen a repertoárban, mert sok lányt kellett férjhez adnia, és úgy véli, ebben a Legényfogóleves igencsak jelentős szerepet játszott.

Forrás: turizmusonline.hu


Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai

Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai 

A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.