hirdetés

Magyar sörös siker

A tavalyihoz hasonlóan idén is kiemelkedő eredményeket értek el a Soproni Óvatos Duhajok a világ egyik legismertebb sörversenyén, az International Beer Challange-en. A 2017-ben bronzérmes IPA után a Soproni Óvatos Duhaj APA arany minősítést szerzett Ale kategóriában, míg a Meggy Ale bronz minősítést nyert az ízesített sörök között. A Magyarországon gyártott sörök közül csupán ez a két termék ért el dobogós helyezést. 

hirdetés

A 23. alkalommal megrendezett International Beer Challange-re ebben az évben 38 országból összesen 900 minta érkezett.  A 60 zsűritag Londonban gyűlt össze, hogy végigkóstolja a jelöletlen sörmintákat. Összesen 64 arany, 196 ezüst és 282 bronz minősítést osztottak ki a sörkülönlegességek gyártóinak, akik Brazíliától Mianmarig gyakorlatilag az egész világot képviselték.

„Fantasztikus érzés, hogy a fogyasztói visszajelzések mellett a szakma is elismeri a termékeinket, ez az összes nálunk dolgozó kollégánk közös sikere, amire méltán lehetünk büszkék. A Soproni Óvatos Duhaj IPA, amely az első felsőerjesztésű sör volt a portfóliónkban már önmagában egyedülálló siker a piacon, ezt a sikert pedig megkoronázta a Meggy Ale, hiszen jóval meghaladta az értékesítés a tervezett számokat, az IPA fantasztikus kiegészítője ez a családban.” – mondta Szabó Dalma, a Soproni márkamenedzsere. „Fontosnak tartjuk, hogy erős legyen a jelenlétünk a sörkülönlegességek között, és olyan söröket is kipróbáljanak és megismerjenek a fogyasztóink, mint az APA, mellyel a célunk egy szűkebb fogyasztói réteg elérése, aki kíváncsi az új, igazán karakteres ízekre” – tette hozzá.

A Soproni Óvatos Duhaj APA karakteres ízét a Simcoe és Chinook komlónak köszönheti. Ezek a keserűség mellett gyümölcsös ízt adnak a sörnek, a tapasztalt sörkóstolók érezhetik benne a bogyós gyümölcsök vagy akár barack ízét. Ez a felsőerjesztésű sör az IPA-hoz hasonlóan hidegkomlózással készül, a Soproni Sörgyár komlórakétájának segítségével.

A Soproni Óvatos Duhaj Meggy Ale készítésében az extra csavar az, hogy a sörlé és a meggyből készült gyümölcslé együtt érlelődik. Ennek köszönhető az átütően meggyes, mégis sörös íz. Jó hír az Óvatos Duhaj Meggy rajongóinak, hogy ez a különlegesség hamarosan üvegcsomagolásban is kapható lesz az üzletekben. 

Az immár négytagú Soproni Óvatos Duhaj család pár héten belül Porter sörrel bővül, amely a zsűri és a fogyasztók döntése alapján az Első Soproni Sörverseny győztese, jövőre pedig az International Beer Challange egyik indulója lehet.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai